Lyofood Porcini Risotto (hříbkové rizoto se sýrem)
Váha dehydrované porce: 92g
Váha porce po rehydrataci: 370g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 31.1.2030
Rizoto s hříbky, sýrem Pecorino Romano a petrželkou. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Porcini Risotto (hříbkové rizoto se sýrem) od polského výrobce Lyofood.
- inspirováno klasickým italským receptem
Krémové rizoto se šťavnatými kousky hřibu smrkového, sýrem Pecorino Romano a zelenou petrželkou, zjemněné máslem a olivovým olejem.
Věděl jsi?
Hřib smrkový (Boletus edulis), známý také jako „porcini“, patří mezi nejcennější jedlé houby s masitou strukturou a oříškovou chutí. Obsahuje důležité minerály jako draslík, fosfor, železo a je bohatý na vitaminy skupiny B, které podporují energii a nervový systém. Díky vysokému obsahu vlákniny přispívá k dobrému trávení, zároveň má nízký obsah kalorií a tuků. Obsahuje antioxidanty, které pomáhají chránit tělo před volnými radikály.
Pecorino Romano je italský tvrdý sýr vyrobený z ovčího mléka. Jeho historie sahá až do antického Říma, má výraznou a pikantní chuť.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké a skladné - jen 24 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
rýže 67 %, hřib smrkový (porcini) 13 %, sýr Pecorino Romano (chráněné označení původu) 7 %, cibule, zeleninový vývar (cibule, mrkev, petržel, sůl, koření, olivový olej), máslo, olivový olej, zelená petrželka 0,8 %, koření, rostlinný vývar (kukuřičná mouka, sůl, drožďový extrakt, aromata z přírodních rostlinných extraktů a koření), sůl.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 92 g | |
| Energetická hodnota | 1825 kJ | 1679 kJ |
| 434 kcal | 399 kcal | |
| Tuky (g) | 13 | 12 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 6,8 | 6,3 |
| Sacharidy (g) | 65 | 60 |
| z toho Cukry (g) | 1,4 | 1,3 |
| Vláknina (g) | 2,6 | 2,4 |
| Bílkoviny (g) | 12 | 11 |
| Sůl (g) | 2,8 | 2,6 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 92 g v dehydrovaném stavu / 370 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.
Parametry
| Výrobce | Lyofood |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | Vegetarián |
| Hlavní ingredience | Houby |
| Příloha | Rýže |
| Typ kuchyně | Italská a Středomořská |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| Velikost porce | Standardní |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.



































