Ohřej si jídlo chemickou cestou bez ohně
revoluční systém ohřevu na bázi chemické reakce. Aby kouzlo fungovalo, potřebuješ sáček i kapsli


| Použitelnost | Jednorázově |
|---|---|
| Velikost | 30g, 60g |


| Použitelnost | Opakovaně |
|---|


| Použitelnost | Jednorázově |
|---|---|
| Velikost | 55g |


| Použitelnost | Opakovaně |
|---|
Samoohřev se používá pro ohřev jídla baleného v sáčcích bez použití plamene, když:

Jedná se o systém, který ti ohřeje jídlo na bázi chemické reakce. Nemusíš tedy rozdělávat oheň, nepotřebuješ vařič ani nádobí.
Skládá se ze dvou částí:

Samoohřevem můžeš ohřát všechna naše jídla balená v přepravních sáčcích:
Nejprve:

Následně pokračuj k samoohřevu:

Postupuj stejně jako u sušených porcí, jen přejdi rovnou k samoohřevu.

Při použití v zimě podlož samoohřevný sáček kusem oblečení nebo batohem, aby teplo neunikalo do země.
TIP: Při použití v mrazu, respektive pro ohřev dehydrovaných jídel, doporučujeme použít vždy větší kapsli. Výkon ohřevu bude totiž snížen okolní teplotou, respektive bude trvat déle v důsledku nutné opětovné rehydratace jídla.
1. Samoohřevný sáček Heater Bag od Tactical Foodpcak:
Tento sáček je dostatečně široký, takže ho můžeš použít pro ohřev všech námi prodávaných značek jídla:
2. Samoohřevný sáček Zipper Bag od Adventure Menu:
Tento sáček je užší, takže se do něj nevejdou jídla Tactical Foodpack. Použít ho můžeš pouze pro ohřev zbývajících značek jídla:
3. Samoohřevné kapsle Tactical Foodpcak a Adventure menu:
Všechny kapsle jsou vzájemně kompatibilní - můžeš je vložit do jakéhokoliv sáčku a použít pro ohřev všech námi prodávaných značek jídla.
Příklad: Můžeš vzít Heater Bag Tactical Foodpcak, dát do něj kapsli Adventure menu a ohřát si tam jídlo Lyommy.
Samoohřev funguje na principu exotermické reakce mezi vodou, kterou naliješ do bagu a oxidem vápenatým (nehašené vápno) v kapsli.
Jedná se o chemický proces, při kterém vzniká hydroxid vápenatý (hašené vápno) a zároveň:

Ano bude. Exotermická reakce funguje i v nejvyšších nadmořských výškách, větru, dešti, prostě všude a za jakýchkoliv podmínek.
Chemická reakce samotná není ovlivněna nadmořskou výškou - závisí na vlastnostech reagujících látek, nikoliv na atmosférickému tlaku.
Nicméně, ve vyšších výškách voda vře při nižší teplotě než 100 °C kvůli nižšímu atmosférickému tlaku (čím vyšší nadmořská výška, tím nižší teplota vařící vody). Při nízkém tlaku se molekuly vody snadněji uvolňují z kapalné fáze do plynné (pára), takže voda začíná vřít při nižší teplotě. V nadmořské výšce 2 000 metrů voda vře cca při 93 °C, na Mount Everestu (8 848 m) při cca 68 °C.
Ve vysokých výškách tedy samoohřev může trvat déle v důsledku nižší teploty vařící vody a vzniklé páry.

Arnošt "Arny" Valach
Zakladatel HoryChuti a expediční alpinista
Psáno s vášní pro outdoor

Vaření ve vysokých horách není jako doma. Poznej jeho pravidla i omezení a nic tě nepřekvapí.
odesíláme z vlastního skladu
nejpodrobnější filtry v ČR
ukazujeme jako jediní v ČR
umožňujeme jako jediní v ČR