Lyofood Mash and Cheese (bramborová kaše s houbami a sýrovou omáčkou)
Váha dehydrované porce: 90g
Váha porce po rehydrataci: 370g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 31.8.2030
Bramborová kaše s marinovanými houbami a krémovou omáčkou ze tří druhů sýrů (Cheddar, Pecorino Romano a Gruyère). Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Mash and Cheese (Mashed potatoes and Cheese - bramborová kaše a sýr) od polského výrobce Lyofood.
- má hustou kašovitou konzistenci - přitom poskytuje dostatek energie pro náročné aktivity
- vhodný pro konzumaci ve vysokých nadmořských výškách, kde je kousání a polykání tuhé stravy velmi obtížné
Krémová sýrová omáčka zjemněná mlékem a máslem je tvořena třemi druhy sýrů - Cheddar, Pecorino Romano a Gruyère. Bramborová kaše je nvíc obohacena houbami marinovanými v domácí tamarindové omáčce.
Věděl jsi?
Tamarindová omáčka je vyrobená z dužiny exotického ovoce Tamarind původem z Afriky, které má výraznou sladkokyselou chuť. Obsahuje antioxidanty, které pomáhají bojovat proti oxidačnímu stresu a podporují zdraví buněk. Je také bohatý na vlákninu, která podporuje trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Díky vysokému obsahu vitaminu C posiluje imunitní systém a přispívá ke zdraví pokožky. Navíc obsahuje minerály, jako je draslík, který podporuje zdraví srdce a krevní tlak, a hořčík, který je důležitý pro svaly a nervy. Tamarind má také protizánětlivé vlastnosti a přispívá k celkovému zdraví.
Cheddar (čedar) je polotvrdý sýr pocházející z Anglie, konkrétně z vesnice Cheddar v hrabství Somerset. Vyrábí se z kravského mléka a známý je svou charakteristickou krémovou texturou a pikantní, mírně oříškovou chutí.
Pecorino Romano je italský tvrdý sýr vyrobený z ovčího mléka. Jeho historie sahá až do antického Říma, má výraznou a pikantní chuť.
Gruyère je švýcarský tvrdý sýr vyrobený z kravského mléka. Má krémovou strukturu s jemně oříškovou chutí a má skvělou schopnost se rozpuštět.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké a skladné - jen 24 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
bramborová kaše (brambory 91 %, mléko, máslo, koření, sůl) 49 %, sýrová omáčka (mléko 59 %, sýr Cheddar 18 %, sýr Pecorino Romano (chráněné označení původu) 8 %, bramborový škrob, sýr Gruyère 3 %, máslo, cibule, rostlinný vývar (kukuřičná mouka, sůl, cibule, kvasnicový extrakt, aromata z přírodních rostlinných extraktů), sůl, koření) 39 %, houby v tamarindové omáčce (houby 89 %, olivový olej, sůl, jablečný ocet, agávový sirup, tamarind, koření, cukr) 12 %.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 90 g | |
| Energetická hodnota | 2153 kJ | 1938 kJ |
| 517 kcal | 465 kcal | |
| Tuky (g) | 32 | 29 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 18 | 16 |
| Sacharidy (g) | 36 | 32 |
| z toho Cukry (g) | 6,1 | 5,5 |
| Vláknina (g) | 4,3 | 3,9 |
| Bílkoviny (g) | 19 | 17 |
| Sůl (g) | 4,1 | 3,6 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 90 g v dehydrovaném stavu / 370 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.
Parametry
| Výrobce | Lyofood |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | Vegetarián |
| Hlavní ingredience | Sýr |
| Příloha | Brambor |
| Typ kuchyně | Mix |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| Velikost porce | Standardní |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.

































