Tactical Foodpack Ječné kroupy s červenou řepou a smetanovým sýrem
Váha dehydrované porce: 110g
Váha porce po rehydrataci: 410g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 13.7.2032
Krémová červená řepa a ječné kroupy se smetanovým sýrem, smetanou a bílým vínem. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Ječné kroupy s červenou řepou a smetanovým sýrem (Pearl barley with beetroot) od estonské značky Tactical Foodpack (vyrobeno v Německu).
Zdravé a vydatné jídlo plné živin z červené řepy a ječných krup. Krémovost mu dodává smetanový sýr a smetana, chuť pak bílé víno a aromatické koření jako tymián.
Věděl jsi?
Ječné kroupy (loupaná a leštěná zrna ječmene) jsou díky svému vysokému obsahu živin a vlákniny vysoce ceněnou potravinou. Obsahují vitamíny skupiny B, železo, zinek, hořčík a antioxidanty. Jsou bohatým zdrojem rozpustné i nerozpustné vlákniny, která má mnoho zdravotních benefitů. Ječmen také obsahuje lignany, které mají antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, přispívající k prevenci rakoviny a dalších chronických onemocnění.
Červená řepa je bohatá na antioxidanty, vitamíny (zejména skupiny B) a minerály, jako je železo, hořčík a draslík, které podporují zdraví srdce a cév. Obsahuje dusičnany, které mohou pomoci snížit krevní tlak a zlepšit fyzickou výkonnost. Díky vysokému obsahu vlákniny přispívá k zdravému trávení a její pigment betacyanin má protizánětlivé vlastnosti. Pravidelná konzumace červené řepy podporuje detoxikaci těla a celkovou vitalitu.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Možnost ohřevu přímo nad ohněm - unikátní odolný sáček
✅ Ultralehké a skladné - jen 26 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 8 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
ječné kroupy 40 %, červená řepa 20 %, smetana, cibule, bílé víno, smetanový sýr, česnek, jodizovaná sůl, černý pepř, tymián.
Může obsahovat stopy: ryb, sóji, ořechů, celeru, korýšů, vajec, siřičitanů a hořčice.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 110 g | |
| Energetická hodnota | 1904 kJ | 2094 kJ |
| 456 kcal | 502 kcal | |
| Tuky (g) | 23 | 25 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 14 | 15 |
| Sacharidy (g) | 49 | 54 |
| z toho Cukry (g) | 9,8 | 11 |
| Vláknina (g) | 9,7 | 11 |
| Bílkoviny (g) | 7,9 | 9 |
| Sůl (g) | 4 | 3,2 |
Trvanlivost
8 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 110 g v dehydrovaném stavu / 410 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: Tactical Solutions GmbH
Adresa: Siemensstraße 40, 40721 Hilden, Německo
Vše o výrobci a jídlech Tactical Foodpack včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Tactical Foodpack - jídlo zrozené v armádě.
Parametry
| Výrobce | Tactical Foodpack |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | Vegetarián |
| Hlavní ingredience | Obilovina |
| Příloha | Zelenina |
| Typ kuchyně | Česká a Středoevropská |
| Velikost porce | Standardní |
Bezpečnost
Identifikace výrobku (EAN kód): 4744698010557
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.
































