Lyofood Mac & Cheese (těstoviny se sýrovou omáčkou)
Váha dehydrované porce: 130g
Váha porce po rehydrataci: 370g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 31.7.2030
Těstoviny makaróny z tvrdé pšenice durum s krémovou omáčkou ze tří druhů sýrů (Cheddar, Pecorino Romano a Gruyère). Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Mac & Cheese (macaroni and cheese) alias Těstoviny se sýrovou omáčkou od polského výrobce Lyofood.
- inspirováno staroanglickým receptem za použití italských těstovin makarónů z tvrdé pšenice
Krémová sýrová omáčka zjemněná mlékem a máslem je tvořena třemi druhy sýrů - Cheddar, Pecorino Romano a Gruyère.
Věděl jsi?
Italské těstoviny makaróny krátkého válcovitého tvaru ze semolinové mouky z tvrdé pšenice durum mají oproti klasickým těstovinám vyšší obsah bílkovin a vlákniny a nižší glykemický index. Jsou tak výživnější alternativou, která může být prospěšná pro udržení stabilní hladiny cukru v krvi a delší pocit sytosti.
Cheddar (čedar) je polotvrdý sýr pocházející z Anglie, konkrétně z vesnice Cheddar v hrabství Somerset. Vyrábí se z kravského mléka a známý je svou charakteristickou krémovou texturou a pikantní, mírně oříškovou chutí.
Pecorino Romano je italský tvrdý sýr vyrobený z ovčího mléka. Jeho historie sahá až do antického Říma, má výraznou a pikantní chuť.
Gruyère je švýcarský tvrdý sýr vyrobený z kravského mléka. Má krémovou strukturu s jemně oříškovou chutí a má skvělou schopnost se rozpuštět.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké a skladné - jen 35 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
těstoviny makaróny 54 % (semolinová mouka z tvrdé pšenice durum), mléko 27 %, sýr Cheddar 8 %, sýr Pecorino Romano (chráněné označení původu) 3,5 %, bramborový škrob, sýr Gruyère 1,5 %, máslo, cibule, rostlinný vývar (kukuřičná mouka, sůl, cibule, kvasnicový extrakt, aromata z přírodních extraktů), sůl, koření.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 130 g | |
| Energetická hodnota | 2018 kJ | 2623 kJ |
| 481 kcal | 625 kcal | |
| Tuky (g) | 20 | 26 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 13 | 17 |
| Sacharidy (g) | 53 | 69 |
| z toho Cukry (g) | 5 | 6,5 |
| Vláknina (g) | 2,5 | 3,3 |
| Bílkoviny (g) | 21 | 27 |
| Sůl (g) | 1,7 | 2,2 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 130 g v dehydrovaném stavu / 370 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.
Parametry
| Výrobce | Lyofood |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | Vegetarián |
| Hlavní ingredience | Sýr |
| Příloha | Těstovina |
| Typ kuchyně | Mix |
| Velikost porce | Standardní |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.



































