Lyofood Těstoviny farfalle se špenátem a gorgonzolou
Váha dehydrované porce: 94g
Váha porce po rehydrataci: 370g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 31.5.2030
Těstoviny z tvrdé pšenice durum se smetanovým špenátem a sýrem Gorgonzola s modrou plísní. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Těstoviny farfalle se špenátem a gorgonzolou (Farfalle with spinach and gorgonzola) od polského výrobce Lyofood.
- inspirováno italskou kuchyní
Italské těstoviny farfalle z tvrdé pšenice doplněné o špenát, sýr Gorgonzola a kousky mandlí, to vše zjemněné smetanou a máslem.
Věděl jsi?
Italské těstoviny farfalle ze semolinové mouky z tvrdé pšenice durum ve tvaru motýlka ("farfalle" znamená "motýli") mají oproti klasickým těstovinám vyšší obsah bílkovin a vlákniny a nižší glykemický index. Jsou tak výživnější alternativou, která může být prospěšná pro udržení stabilní hladiny cukru v krvi a delší pocit sytosti.
Špenát je bohatý na vitamíny A, C, K a skupiny B, stejně jako na železo, vápník, hořčík a antioxidanty. Podporuje zdraví kostí, imunitního systému a snižuje oxidační stres v těle. Díky vysokému obsahu vlákniny přispívá k dobrému trávení a udržuje stabilní hladinu cukru v krvi. Je nízkokalorický, což ho činí ideální součástí zdravé stravy.
Gorgonzola je italský sýr s modrou plísní (Penicillium roqueforti) z kravského mléka, pojmenovaný po stejnojmenném městě v Itálii. Má krémovou konzistenci, výraznou chuť a je bohatý na bílkoviny, vápník a fosfor, což přispívá ke zdraví kostí a zubů.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké a skladné - jen 25 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
těstoviny farfalle 41 % (semolinová mouka z tvrdé pšenice durum), špenát 28 %, cibule, zakysaná smetana, sýr Gorgonzola (chráněné označení původu) 5 %, mandle 2 %, máslo, vývar na rostlinné bázi (kukuřičná mouka, sůl, kvasnicový extrakt, aroma z přírodních rostlinných extraktů a koření), sůl, česnek.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 94 g | |
| Energetická hodnota | 1845 kJ | 1734 kJ |
| 440 kcal | 413 kcal | |
| Tuky (g) | 16 | 15 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 7,9 | 7,4 |
| Sacharidy (g) | 52 | 49 |
| z toho Cukry (g) | 5,5 | 5,2 |
| Vláknina (g) | 8,3 | 7,8 |
| Bílkoviny (g) | 18 | 17 |
| Sůl (g) | 1,7 | 1,6 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 94 g v dehydrovaném stavu / 370 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.
Parametry
| Výrobce | Lyofood |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | Vegetarián |
| Hlavní ingredience | Zelenina |
| Příloha | Těstovina |
| Typ kuchyně | Italská a Středomořská |
| Velikost porce | Standardní |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.



































