Lyommy Lečo s cuketou a mletým masem
Pro aktuální min. trvanlivost vyber velikost porce
Cuketové lečo s mletým hovězím a vepřovým masem, paprikou a rajčaty. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Lečo s cuketou a mletým masem (Leczo z cukinią) od polského výrobce Lyommy.
- cuketová pochoutka kombinující maďarský temperament s nádechem polských chutí
Sytý zeleninovo-masový pokrm, jehož hlavní složkou je šťavnatá zelená cuketa a mleté vepřové a hovězí maso - to je základ poskytující správné množství kalorií. Celý je složen z paprik a rajčat, které jsou kvintesencí pravého maďarského lecsó.
Díky procesu lyofilizace je zelenina křupavá a čerstvá a pokrm po zalití vroucí vodou chutná, jako by byl právě uvařený. Přidání feferonky pak dodává každému soustu výraznou chuť.
Věděl jsi?
Cuketa je nízkokalorická zelenina bohatá na vitamíny A, C a skupiny B, stejně jako na minerály, jako draslík a hořčík. Obsahuje také hodně vody a vlákniny, což podporuje trávení, hydrataci a celkové zdraví.
Bambucké máslo je přírodní tuk získávaný z ořechů stromu máslovníku afrického, který roste převážně v západní Africe. Má jemnou oříškovou chuť a je bohaté na zdravé mastné kyseliny, vitamíny A, E a F a antioxidanty.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké - jen 16 % původní váhy
✅ Vakuově balené / skladné - ze sáčku byl odčerpán vzduch
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení

Složení
cuketa 40%, mleté vepřové a hovězí maso 20% (vepřové 80%, hovězí 20%), paprika, rajčatová pasta (rajčata, regulátor kyselosti: kyselina citronová), rajčatový koncentrát, cibule, česnek, koncentrát z hovězího vývaru (sůl, bambucké máslo, kukuřičný škrob, rajčata, cibule, celer, hovězí maso v prášku, karamelizovaný cukr, koření, přírodní hovězí aroma, libeček, česnek), sůl, kokosový olej, koření, bylinky.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | ||
| 100 g | Porce 59 g | Porce 84 g | |
| Energetická hodnota | 1875 kJ | 1106 kJ | 1575 kJ |
| 452 kcal | 267 kcal | 380 kcal | |
| Tuky (g) | 25 | 14,8 | 21 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 10,1 | 6 | 8,5 |
| Sacharidy (g) | 19,6 | 11,6 | 16,5 |
| z toho Cukry (g) | 9,5 | 5,6 | 8 |
| Vláknina (g) | 13,7 | 8,1 | 11,5 |
| Bílkoviny (g) | 29,8 | 17,6 | 25 |
| Sůl (g) | 4,6 | 2,7 | 3,9 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 59 g v dehydrovaném stavu / 350 g po rehydrataci (hotové jídlo)
- Velká: 84 g v dehydrovaném stavu / 500 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnější, zadní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: Lyommy Miłosz Kubiak
Adresa: Wiosny Ludów 2, 62-330 Nekla, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyommy včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyommy - cestovní jídlo nové kvality.
Parametry
| Výrobce | Lyommy |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | S masem |
| Hlavní ingredience | Maso hovězí, Maso vepřové |
| Příloha | Zelenina |
| Typ kuchyně | Česká a Středoevropská |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| 🥛 Alergen laktóza | Bez laktózy |
| Velikost porce | Standardní, Velká |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.


















































