Adventure Menu & Sens Cvrččí proteinové penne s kuřecím masem v kreolské krémové omáčce
Váha dehydrované porce: 160g
Váha porce po rehydrataci: 400g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 1.8.2030
Těstoviny penne s podílem cvrččí mouky s kuřecím masem, vepřovou klobásou a parmazánem ve smetanové omáčce. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Cvrččí proteinové penne s kuřecím masem v kreolské krémové omáčce (Cricket protein penne with Creole creamy chicken) od českého výrobce Adventure Menu.
- inspirováno fúzí africké, francouzské a španělské kuchyně
- vysoce výživné s extrémním obsahem bílkovin
Výběrové kuřecí maso, smetanu, tymián a oregáno doplňuje papriková klobása z vepřového masa a italský sýr Parmazán. K tomu jemně pikantní krémová omáčka.
Doplněno o cvrččí protein
Jedinečné proteinové těstoviny penne byly vyvinuty ve spolupráci s českou značkou Sens, která se specializuje na výrobky z jedlého hmyzu.
Těstoviny obsahují:
- 80 % semolinové mouky - z tvrdé pšenice durum
- 20 % cvrččí mouky - sušení a pomletí jedlí cvrčci
Díky tomu, oproti ostatním bezmasým jídlům, jedna porce obsahuje v průměru:
- o čtvrtinu více energie
- 2x více bílkovin
Věděl jsi?
Hmyz je díky vysokému obsahu bílkovin, mikroživin, vitamínů a vlákniny superpotravinou budoucnosti, přitom je zároveň nízkokalorický. Má velký přínos pro lidské zdraví i životní prostředí, jeho chov je ekologicky nenáročný a udržitelný s minimální spotřebou vody, krmiva a půdy, navíc s minimální produkcí skleníkových plynů.
Kreolská omáčka pochází z pojmu "Kreolové," což je označení pro skupinu lidí s evropskými, africkými a často i domorodými kořeny, kteří se narodili a žili v koloniích, zejména v Karibiku a na jihu Spojených států, jako je Louisiana. Tato směs kultur ovlivnila nejen jazyk a tradice, ale i kuchyni. Kreolská kuchyně tedy odráží tento unikátní kulturní mix, propojující francouzské, španělské, africké, karibské a místní indiánské kuchyně v jedinečné pokrmy plné chutí a koření.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké - jen 40 % původní váhy
✅ Vakuově balené / skladné - ze sáčku byl odčerpán vzduch
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
kuřecí prsa 26 %, SENS těstoviny 25 % (semolinová mouka 80 %, cvrččí mouka (Acheta domesticus) 20 %), smetana, papriková klobása (vepřové maso, sůl, paprika, kmín, česnek), cibule, sýr Parmesan (mléko, syřidlo, sůl), mouka kukuřičná, mouka rýžová, olivový olej, sůl, petržel, paprika sladká, česnek, pepř bílý, oregáno, tymián, bazalka, pepř.
Hmyz obsahuje velké množství alergenu chitinu (vlákniny, jež tvoří jeho vnější kostru), která se často objevuje u korýšů. Není tedy vhodný pro alergiky na korýše, měkkýše, mořské plody a roztoče.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 160 g | |
| Energetická hodnota | 2160 kJ | 3456 kJ |
| 516 kcal | 826 kcal | |
| Tuky (g) | 29 | 46 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 14 | 22 |
| Sacharidy (g) | 31 | 50 |
| z toho Cukry (g) | 1,3 | 2,1 |
| Bílkoviny (g) | 32 | 51 |
| Sůl (g) | 1,9 | 3 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 160 g v dehydrovaném stavu / 400 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: Adventure Menu s.r.o.
Adresa: Koubkova 399/10, 120 00 Praha 2, Česká republika
Vše o výrobci a jídlech Adventure Menu včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Adventure Menu - cestovní jídla pro každou příležitost.
Parametry
| Výrobce | Adventure Menu |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | S masem |
| Hlavní ingredience | Maso kuřecí |
| Příloha | Těstovina |
| Typ kuchyně | Mix |
| Přidaný hmyzí protein | Ano |
| Velikost porce | Standardní |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.
















