Adventure Menu & Sens Cvrččí proteinové penne s kuřecím masem v kreolské krémové omáčce

Váha dehydrované porce: 160g
Váha porce po rehydrataci: 400g

Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 1.8.2030

289 Kč 72,25 Kč/100g
Skladem - Expedujeme ihned
ks
(4 ks na skladě)

Těstoviny penne s podílem cvrččí mouky s kuřecím masem, vepřovou klobásou a parmazánem ve smetanové omáčce. Více

Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Cvrččí proteinové penne s kuřecím masem v kreolské krémové omáčce (Cricket protein penne with Creole creamy chicken) od českého výrobce Adventure Menu.

  • inspirováno fúzí africké, francouzské a španělské kuchyně
  • vysoce výživné s extrémním obsahem bílkovin

Výběrové kuřecí maso, smetanu, tymián a oregáno doplňuje papriková klobása z vepřového masa a italský sýr Parmazán. K tomu jemně pikantní krémová omáčka.

Doplněno o cvrččí protein

Jedinečné proteinové těstoviny penne byly vyvinuty ve spolupráci s českou značkou Sens, která se specializuje na výrobky z jedlého hmyzu.

Těstoviny obsahují:

  • 80 % semolinové mouky - z tvrdé pšenice durum
  • 20 % cvrččí mouky - sušení a pomletí jedlí cvrčci

Díky tomu, oproti ostatním bezmasým jídlům, jedna porce obsahuje v průměru:

  • o čtvrtinu více energie
  • 2x více bílkovin

Věděl jsi?

Hmyz je díky vysokému obsahu bílkovin, mikroživin, vitamínů a vlákniny superpotravinou budoucnosti, přitom je zároveň nízkokalorický. Má velký přínos pro lidské zdraví i životní prostředí, jeho chov je ekologicky nenáročný a udržitelný s minimální spotřebou vody, krmiva a půdy, navíc s minimální produkcí skleníkových plynů.

Kreolská omáčka pochází z pojmu "Kreolové," což je označení pro skupinu lidí s evropskými, africkými a často i domorodými kořeny, kteří se narodili a žili v koloniích, zejména v Karibiku a na jihu Spojených států, jako je Louisiana. Tato směs kultur ovlivnila nejen jazyk a tradice, ale i kuchyni. Kreolská kuchyně tedy odráží tento unikátní kulturní mix, propojující francouzské, španělské, africké, karibské a místní indiánské kuchyně v jedinečné pokrmy plné chutí a koření.

Základní benefity

✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)

✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu

Ultralehké - jen 40 % původní váhy

✅ Vakuově balené / skladné - ze sáčku byl odčerpán vzduch 

✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené

Výživné - bez ztráty nutričních hodnot

✅ Trvanlivost 5 let

✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení

Všechny výhody LYO jídel

Složení

kuřecí prsa 26 %, SENS těstoviny 25 % (semolinová mouka 80 %, cvrččí mouka (Acheta domesticus) 20 %), smetana, papriková klobása (vepřové maso, sůl, paprika, kmín, česnek), cibule, sýr Parmesan (mléko, syřidlo, sůl), mouka kukuřičná, mouka rýžová, olivový olej, sůl, petržel, paprika sladká, česnek, pepř bílý, oregáno, tymián, bazalka, pepř.

Hmyz obsahuje velké množství alergenu chitinu (vlákniny, jež tvoří jeho vnější kostru), která se často objevuje u korýšů. Není tedy vhodný pro alergiky na korýše, měkkýše, mořské plody a roztoče.

Alergeny jsou vyznačeny tučně

Nutriční hodnoty

Výživové údaje Dehydrovaný produkt
100 g Porce 160 g
Energetická hodnota 2160 kJ 3456 kJ
516 kcal 826 kcal
Tuky (g) 29 46
z toho Nasycené tuky (g) 14 22
Sacharidy (g) 31 50
z toho Cukry (g) 1,3 2,1
Bílkoviny (g) 32 51
Sůl (g) 1,9 3

Trvanlivost

5 let od data výroby

Velikost porce

  • Standardní: 160 g v dehydrovaném stavu / 400 g po rehydrataci (hotové jídlo)

Základní způsob přípravy

  1. odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
  2. otevři sáček
  3. přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
  4. důkladně promíchej obsah sáčku
  5. uzavři sáček a počkej 10 minut
  6. otevři sáček a opět promíchej
  7. jídlo je připraveno ke konzumaci

Všechny způsoby přípravy

O výrobci

Firma: Adventure Menu s.r.o.
Adresa: Koubkova 399/10, 120 00 Praha 2, Česká republika

Vše o výrobci a jídlech Adventure Menu včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Adventure Menu - cestovní jídla pro každou příležitost.

Parametry

Výrobce Adventure Menu
Metoda konzervace Sušené mrazem (LYO)
Druh chodu Hlavní chod
Dieta S masem
Hlavní ingredience Maso kuřecí
Příloha Těstovina
Typ kuchyně Mix
Přidaný hmyzí protein Ano
Velikost porce Standardní

Bezpečnost

Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.

Naposledy sis prohlížel1