Lyofood Kuře pěti chutí se zeleninou, houbami a rýží
Pro aktuální min. trvanlivost vyber velikost porce
Kuřecí prsa po čínsku s červenou paprikou, mrkví, pórkem, mungo klíčky, bambusovými výhonky a jidášovým uchem v sójové omáčce s rýží. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Kuře pěti chutí se zeleninou, houbami a rýží (Five-Spice Chicken) od polského výrobce Lyofood.
- inspirováno čínskou kuchyní
Šťavnaté kousky kuřecích prsíček s bohatou porcí zeleniny (červená paprika, mrkev, pórek) a rýží, dochucené sójovou omáčkou. Přísady jako bambusové výhonky, mungo klíčky a houby jidášovo ucho dotváří asijský styl celého pokrmu.
Věděl jsi?
Mungo klíčky jsou naklíčená semena fazole mungo, což je luštěnina původem z Indie, dnes hojně pěstovaná v Asii. Tyto klíčky jsou bohaté na vitamíny (zejména skupiny B a vitamín C), minerály (jako hořčík, železo a draslík), enzymy a vlákninu. Díky tomu jsou považovány za superpotravinu, která podporuje trávení, imunitu a celkové zdraví.
Bambusové výhonky jsou mladé, jedlé výhonky bambusu, které se sklízejí, než stihnou zdřevnatět. Jsou bohaté na vlákninu, vitamíny (například B6 a C) a minerály (jako draslík a mangan). Díky nízkému obsahu kalorií a tuků jsou vhodné pro zdravou výživu.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké a skladné - jen 22 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
kuřecí prsní řízek (kostky) 36 %, rýže 32 %, zelenina v různém poměru (mungo klíčky, červená paprika, červená cibule, houby jidášovou ucho, bambusové výhonky, mrkev, pórek, cibule) 25 %, bramborový škrob, sójová omáčka (sójové boby, sůl, pšeničná mouka), sůl, koření.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | ||
| 100 g | Porce 82 g | Porce 110 g | |
| Energetická hodnota | 1663 kJ | 1339 kJ | 1796 kJ |
| 386 kcal | 302 kcal | 405 kcal | |
| Tuky (g) | 4,1 | 3,4 | 4,5 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 0,8 | 0,6 | 0,8 |
| Sacharidy (g) | 57 | 47 | 63 |
| z toho Cukry (g) | 2,8 | 2,3 | 3,1 |
| Vláknina (g) | 3,6 | 3 | 4 |
| Bílkoviny (g) | 28 | 23 | 31 |
| Sůl (g) | 3,8 | 3,1 | 4,2 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 82 g v dehydrovaném stavu / 370 g po rehydrataci (hotové jídlo)
- Velká: 110 g v dehydrovaném stavu / 500 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.
Parametry
| Výrobce | Lyofood |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | S masem |
| Hlavní ingredience | Maso kuřecí |
| Příloha | Rýže |
| Typ kuchyně | Asijská |
| 🥛 Alergen laktóza | Bez laktózy |
| Velikost porce | Standardní, Velká |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.


















































