Lyommy Vejce shakshuka s rajčaty, chorizem a olivami
Váha dehydrované porce: 66g
Váha porce po rehydrataci: 275g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 10.5.2030
Vaječná hmota v rajčatovo-paprikové omáčce s klobásou Chorizo, černými olivami a petrželovou natí. Více
Lyofilizovaná (mrazem sušená), dehydrovaná snídaně Vejce shakshuka s rajčaty, chorizem a olivami (Szakszuka z chorizo i oliwkami) od polského výrobce Lyommy.
- inspirováno tradičním blízkovýchodním vaječným pokrmem shakshuka
Základem jsou vejce pošírovaná v husté omáčce z rajčat, paprik, cibule a aromatického koření, doplněné o pikantní španělskou klobásu Chorizo, černé olivy a petrželovou nať.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké - jen 24 % původní váhy
✅ Vakuově balené / skladné - ze sáčku byl odčerpán vzduch
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení

Složení
vaječná hmota 40 % (vejce, regulátor kyselosti: kyselina citronová), rajčatová dužina 32 %, chorizo 8 % (vepřové maso, pálivá červená paprika v prášku, sůl, česnek), paprika, cibule, černé olivy 4% (černé olivy, voda, sůl, stabilizátor: glukonát železnatý), petrželová nať, koření, sůl, pepř.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 66 g | |
| Energetická hodnota | 2210 kJ | 1459 kJ |
| 531 kcal | 351 kcal | |
| Tuky (g) | 36 | 23,8 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 12,5 | 8,3 |
| Sacharidy (g) | 21,4 | 14,1 |
| z toho Cukry (g) | 9,5 | 6,3 |
| Vláknina (g) | 6 | 4 |
| Bílkoviny (g) | 33,5 | 22,1 |
| Sůl (g) | 4,1 | 2,7 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 66 g v dehydrovaném stavu / 275 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnější, zadní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: Lyommy Miłosz Kubiak
Adresa: Wiosny Ludów 2, 62-330 Nekla, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyommy včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyommy - cestovní jídlo nové kvality.
Parametry
| Výrobce | Lyommy |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Snídaně |
| Dieta | S masem |
| Verze jídla | Na slano |
| Hlavní ingredience | Vejce |
| Přísady | Uzenina |
| Typ kuchyně | Mix |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| 🥛 Alergen laktóza | Bez laktózy |
| 🥜 Alergen ořech | Bez ořechů |
| Velikost porce | Standardní |
Bezpečnost
Identifikace výrobku (EAN kód): 5905514780118
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.
























