Lyommy Těstoviny farfalle s uzeným lososem a cuketou - Velikost porce: Standardní
Váha dehydrované porce: 86g
Váha porce po rehydrataci: 350g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 8.2.2030
Těstoviny z tvrdé pšenice durum s uzeným lososem, cuketou, smetanou, kapary, paprikami, koprem a citrónem. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Těstoviny farfalle s uzeným lososem a cuketou (Makaron farfalle z łososiem) od polského výrobce Lyommy.
Losos s vysokým obsahem bílkovin se dokonale snoubí s krémovou smetanou a lehce hořkými marinovanými kapary. Křupavá cuketa s jemnými paprikami bez slupky dodávají přirozenou svěžest, vůně aromatického kopru povzbudí chuť k jídlu a citronová šťáva dotváří dokonale vyváženou chuť.
Věděl jsi?
Italské těstoviny farfalle ze semolinové mouky z tvrdé pšenice durum ve tvaru motýlka ("farfalle" znamená "motýli") mají oproti klasickým těstovinám vyšší obsah bílkovin a vlákniny a nižší glykemický index. Jsou tak výživnější alternativou, která může být prospěšná pro udržení stabilní hladiny cukru v krvi a delší pocit sytosti.
Kapary (plody kapary trnité) jsou drobné pupeny keře, jsou bohaté na antioxidanty, vitamíny (jako K a E) a obsahují malé množství minerálů, jako vápník a železo. Kapary podporují trávení, mají protizánětlivé vlastnosti a mohou přispívat k ochraně buněk před oxidačním stresem.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké - jen 24 % původní váhy
✅ Vakuově balené / skladné - ze sáčku byl odčerpán vzduch
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení

Složení
těstoviny farfalle 27% (semolinová mouka z tvrdé pšenice durum), cuketa 23%, smetana, uzený losos 9,4%, paprika, rajčatová dužina, marinované kapary (kapary, sůl, ocet), cibule, kopr, česnek, kokosový olej, sůl, citronová šťáva, pepř. Může obsahovat sóju a vejce.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | ||
| 100 g | Porce 86 g | Porce 122 g | |
| Energetická hodnota | 2430 kJ | 2090 kJ | 2965 kJ |
| 582 kcal | 500 kcal | 710 kcal | |
| Tuky (g) | 33,6 | 28,9 | 41 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 19,9 | 17,1 | 24,2 |
| Sacharidy (g) | 48 | 41,2 | 58,5 |
| z toho Cukry (g) | 4,9 | 4,2 | 6 |
| Vláknina (g) | 4,9 | 4,2 | 6 |
| Bílkoviny (g) | 19,7 | 16,9 | 24 |
| Sůl (g) | 3,9 | 3,4 | 4,8 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 86 g v dehydrovaném stavu / 350 g po rehydrataci (hotové jídlo)
- Velká: 122 g v dehydrovaném stavu / 500 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnější, zadní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: Lyommy Miłosz Kubiak
Adresa: Wiosny Ludów 2, 62-330 Nekla, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyommy včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyommy - cestovní jídlo nové kvality.
Parametry
| Výrobce | Lyommy |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | S rybou |
| Hlavní ingredience | Maso rybí |
| Příloha | Těstovina |
| Typ kuchyně | Italská a Středomořská |
| Velikost porce | Standardní, Velká |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.


























