Lyommy Rizoto s rajčaty a gorgonzolou - Velikost porce: Velká
Váha dehydrované porce: 132g
Váha porce po rehydrataci: 500g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 10.6.2030
Vegetariánské rizoto z rýže arborio s intenzivní chutí rajčat a italského sýru Gorgonzola s modrou plísní. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Rizoto s rajčaty a gorgonzolou (Risotto z pomidorami i gorgonzolą) od polského výrobce Lyommy.
- bezmasý pokrm s vysokou kalorickou hodnotou
Vychutnej si intenzivní rajčatovou příchuť v kombinaci sušených rajčat a šťavnaté rajčatové dřeně a originální rýže arborio vynikající kvality. Vše pak podtrhuje aromatický italský sýr Gorgonzola s modrou plísní.
Věděl jsi?
Rýže arborio je krátkozrnná italská rýže pojmenovaná po městečku Arborio v Pádské nížině. Je typická vysokým obsahem škrobu, díky kterému má při vaření krémovou konzistenci. To ji činí ideální pro přípravu pokrmů jako je rizoto, mléčná rýže nebo různé sladké dezerty.
Gorgonzola je italský sýr s modrou plísní (Penicillium roqueforti) z kravského mléka, pojmenovaný po stejnojmenném městě v Itálii. Má krémovou konzistenci, výraznou chuť a je bohatý na bílkoviny, vápník a fosfor, což přispívá ke zdraví kostí a zubů.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké - jen 26 % původní váhy
✅ Vakuově balené / skladné - ze sáčku byl odčerpán vzduch
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení

Složení
rýže arborio 72 %, rajčatová dužina 8 %, cibule, sušená rajčata 5,3 %, sýr gorgonzola (chráněné označení původu) 4 %, koncentrát zeleninového vývaru (kvasnicový extrakt, mrkev, cibule, pórek, česnek, celer, slunečnicový olej, citronová šťáva, kukuřičný škrob, kurkuma), řepkový olej, česnek, sůl, bylinky, pepř.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | ||
| 100 g | Porce 93 g | Porce 132 g | |
| Energetická hodnota | 2023 kJ | 1881 kJ | 2670 kJ |
| 481 kcal | 447 kcal | 635 kcal | |
| Tuky (g) | 15,9 | 14,8 | 21 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 6,1 | 5,6 | 8 |
| Sacharidy (g) | 70,1 | 65,2 | 92,5 |
| z toho Cukry (g) | 4,5 | 4,2 | 6 |
| Vláknina (g) | 4,9 | 4,6 | 6,5 |
| Bílkoviny (g) | 11,7 | 10,9 | 15,5 |
| Sůl (g) | 3 | 2,7 | 3,9 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 93 g v dehydrovaném stavu / 350 g po rehydrataci (hotové jídlo)
- Velká: 132 g v dehydrovaném stavu / 500 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnější, zadní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: Lyommy Miłosz Kubiak
Adresa: Wiosny Ludów 2, 62-330 Nekla, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyommy včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyommy - cestovní jídlo nové kvality.
Parametry
| Výrobce | Lyommy |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | Vegetarián |
| Hlavní ingredience | Zelenina |
| Příloha | Rýže |
| Typ kuchyně | Italská a Středomořská |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| Velikost porce | Standardní, Velká |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.


































