Lyommy Kuřecí v sýrovo-pórkové omáčce s bezlepkovými těstovinami - Velikost porce: Velká
Váha dehydrované porce: 163g
Váha porce po rehydrataci: 500g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 31.5.2030
Bezlepkové těstoviny s kuřecím v krémové omáčce ze sýra Camembert, sýra s modrou plísní a pórku s uzenou vepřovou šunkou a květákem. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Kuřecí v sýrovo-pórkové omáčce s bezlepkovými těstovinami (Kurczak w sosie serowo-porowym z makaronem bezglutenowym) od polského výrobce Lyommy.
- vysocekalorické jídlo inspirované francouzskou kuchyní
- ideální při intenzivní fyzické zázěži
Kromě skvělé kaloričnosti nabízí také vynikající chuť. Smetanová sýrová omáčka, získaná spojením krémového francouzského sýra Camembert a sýra s modrou plísní, stejně jako pórek, to jsou delikátní chutě francouzské kuchyně. Jedinečnost doplňují výrazné a aromatické kousky vynikající uzené vepřové šunky, která se kromě své chuti může pochlubit výborným složením - kromě vepřové šunky a soli v ní nic jiného nenajdeš!
Vrcholem všeho je maso z kuřecích prsou a bezlepkové spirálové těstoviny z kukuřičné mouky, růžice květáku a rozmarýn.
Věděl jsi?
Camembert je měkký, plísňový sýr z kravského mléka, který pochází z Normandie ve Francii. Má krémovou texturu, bílou jedlou kůrku s ušlechtilou plísní (Penicillium candidum) a jemně výraznou chuť, která se s dobou zrání stává intenzivnější. Camembert je bohatý na bílkoviny, vápník a vitamíny A a B12, což přispívá ke zdraví kostí a imunitního systému.
Kukuřičná mouka je vyrobená z kukuřičných zrn. Je přirozeně bezlepková, což ji činí vhodnou pro osoby s intolerancí lepku nebo celiakií. Obsahuje vlákninu, vitamíny skupiny B, železo a hořčík, což přispívá k podpoře trávení, zdraví srdce a celkovému energetickému metabolismu.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké - jen 32 % původní váhy
✅ Vakuově balené / skladné - ze sáčku byl odčerpán vzduch
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení

Složení
bezlepkové těstoviny 27% (kukuřičná mouka), kuřecí prsa 16%, růžičky květáku 14%, mléko 14% , pórek 8%, uzená vepřová šunka (vepřové maso, sůl) 6%, sýr Camembert 6%, smetana 5%, sýr s modrou plísní 3%, kukuřičná mouka, kokosový olej, sůl, rozmarýn, pepř.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | ||
| 100 g | Porce 114 g | Porce 163 g | |
| Energetická hodnota | 1924 kJ | 2193 kJ | 3136 kJ |
| 459 kcal | 523 kcal | 748 kcal | |
| Tuky (g) | 18,8 | 21,4 | 30,7 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 13,2 | 15 | 21,5 |
| Sacharidy (g) | 48,5 | 55,3 | 79,1 |
| z toho Cukry (g) | 5,9 | 6,7 | 9,6 |
| Vláknina (g) | 6,8 | 7,8 | 11,1 |
| Bílkoviny (g) | 27,3 | 31,1 | 44,5 |
| Sůl (g) | 2,1 | 2,4 | 3,4 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 114 g v dehydrovaném stavu / 350 g po rehydrataci (hotové jídlo)
- Velká: 163 g v dehydrovaném stavu / 500 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnější, zadní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: Lyommy Miłosz Kubiak
Adresa: Wiosny Ludów 2, 62-330 Nekla, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyommy včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyommy - cestovní jídlo nové kvality.
Parametry
| Výrobce | Lyommy |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | S masem |
| Hlavní ingredience | Maso kuřecí |
| Příloha | Těstovina |
| Typ kuchyně | Francouzská |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| Velikost porce | Standardní, Velká |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.


















































