Lyommy Kuřecí shawarma (100% kořeněný prsní řízek)
Váha dehydrované porce: 95g
Váha porce po rehydrataci: 250g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 1.3.2030
Nic než šťavnaté kousky kuřecího prsního řízku obalené v aromatické směsi koření. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Kuřecí shawarma (Kurczak shoarma) od polského výrobce Lyommy.
- inspirováno blízkovýchodní kuchyní
Nic než šťavnaté kousky kuřecího prsního řízku, obalené v aromatické směsi koření.
Toto jídlo je skvělé řešení pro lidi na vysokoproteinové dietě, kteří ocení čistou porci masa bez škrobových přísad:
- extrémně vysoký obsah bílkovin - celých 67 g na porci
- 62 % kalorií pochází z bílkovin
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké - jen 38 % původní váhy
✅ Vakuově balené / skladné - ze sáčku byl odčerpán vzduch
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení

Složení
kuřecí prsní řízek 97%, kokosový olej, koření.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 95 g | |
| Energetická hodnota | 1909 kJ | 1814 kJ |
| 455 kcal | 432 kcal | |
| Tuky (g) | 18,1 | 17,2 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 12,8 | 12,1 |
| Sacharidy (g) | 4,5 | 4,3 |
| z toho Cukry (g) | 1,9 | 1,8 |
| Vláknina (g) | 3,9 | 3,7 |
| Bílkoviny (g) | 70,5 | 67 |
| Sůl (g) | 2,2 | 2,1 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 95 g v dehydrovaném stavu / 250 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnější, zadní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: Lyommy Miłosz Kubiak
Adresa: Wiosny Ludów 2, 62-330 Nekla, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyommy včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyommy - cestovní jídlo nové kvality.
Parametry
| Výrobce | Lyommy |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | S masem |
| Hlavní ingredience | Maso kuřecí |
| Příloha | Bez přílohy |
| Typ kuchyně | Arabská |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| 🥛 Alergen laktóza | Bez laktózy |
| Velikost porce | Standardní |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.


















































