Lyommy Hovězí na pivu s houbami a ječnými kroupami - Velikost porce: Standardní
Váha dehydrované porce: 81g
Váha porce po rehydrataci: 350g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 24.5.2030
Hovězí po myslivecku dlouze vařené v černém pivu, s ječnými kroupami, lesními houbami, jalovcem a nakládanými okurkami. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Hovězí na pivu s houbami a ječnými kroupami (Wołowina w piwie z grzybami i kaszą jęczmienną) od polského výrobce Lyommy.
- vysoceproteinové jídlo uvařené po myslivecku
Hovězí maso s vysokým obsahem bílkovin získává mimořádnou jemnost a vůni díky dlouhému vaření ve výborném černém pivu. Houby a jalovec tě přenesou přímo do lesa a nakládané okurky dodají nakyslé osvěžení. Vše pak dotváří trocha hořčice, smetany a petrželová nať.
Věděl jsi?
Ječné kroupy (loupaná a leštěná zrna ječmene) jsou díky svému vysokému obsahu živin a vlákniny vysoce ceněnou potravinou. Obsahují vitamíny skupiny B, železo, zinek, hořčík a antioxidanty. Jsou bohatým zdrojem rozpustné i nerozpustné vlákniny, která má mnoho zdravotních benefitů. Ječmen také obsahuje lignany, které mají antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, přispívající k prevenci rakoviny a dalších chronických onemocnění.
Bambucké máslo je přírodní tuk získávaný z ořechů stromu máslovníku afrického, který roste převážně v západní Africe. Má jemnou oříškovou chuť a je bohaté na zdravé mastné kyseliny, vitamíny A, E a F a antioxidanty.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké - jen 23 % původní váhy
✅ Vakuově balené / skladné - ze sáčku byl odčerpán vzduch
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení

Složení
hovězí maso 26 %, černé pivo (voda, ječný slad, chmel) 18 %, vařené ječné kroupy 16 %, smetana, houbový koncentrát (hřib smrkový 56 %, hřib hnědý 21 %, klouzek obecný 21 %, sůl, voda) 9 %, nakládané okurky, cibule, hořčice (voda, lihový ocet, hořčičná semínka, cukr, sůl, mletý česnek, mletá kurkuma), petrželová nať, koncentrát hovězího vývaru (sůl, bambucké máslo, kukuřičný škrob, rajčata, cibule, celer, hovězí maso v prášku, karamelizovaný cukr, koření, přírodní hovězí aroma, libeček, česnek), sůl, pepř, tymián, jalovec, koření.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | ||
| 100 g | Porce 81 g | Porce 116 g | |
| Energetická hodnota | 1741 kJ | 1410 kJ | 2020 kJ |
| 414 kcal | 335 kcal | 480 kcal | |
| Tuky (g) | 12,6 | 10,2 | 14,6 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 8,1 | 6,6 | 9,4 |
| Sacharidy (g) | 44,1 | 35,7 | 51,2 |
| z toho Cukry (g) | 7,1 | 5,8 | 8,2 |
| Vláknina (g) | 8,3 | 6,7 | 9,6 |
| Bílkoviny (g) | 35,3 | 28,6 | 40,9 |
| Sůl (g) | 3 | 2,4 | 3,5 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 81 g v dehydrovaném stavu / 350 g po rehydrataci (hotové jídlo)
- Velká: 116 g v dehydrovaném stavu / 500 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnější, zadní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: Lyommy Miłosz Kubiak
Adresa: Wiosny Ludów 2, 62-330 Nekla, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyommy včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyommy - cestovní jídlo nové kvality.
Parametry
| Výrobce | Lyommy |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | S masem |
| Hlavní ingredience | Maso hovězí |
| Příloha | Obilovina |
| Typ kuchyně | Česká a Středoevropská |
| Velikost porce | Standardní, Velká |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.


















































