Lyommy Bezlepkové těstoviny alla bolognese s tofu - Velikost porce: Standardní
Váha dehydrované porce: 107g
Váha porce po rehydrataci: 350g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 30.5.2030
Boloňské těstoviny bez lepku a na veganský způsob s tofu, rajčatovou a sojovou omáčkou, červenou čočkou a sušenými rajčaty. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Bezlepkové těstoviny alla bolognese s tofu (Makaron bezglutenowy a’la bolognese z tofu) od polského výrobce Lyommy.
Koření použité v tomto pokrmu je velmi bohaté. Obsahuje medvědí česnek, uzenou papriku, pálivou papriku a oregano. Sojová omáčka bez lepku navíc dodává tofu jedinečnou chuť. Základem rajčatové omáčky je zelenina jako cibule, česnek, mrkev a kořenová petržel.
Za zmínku stojí také červená čočka a aromatická sušená rajčata. Díky přítomnosti neaktivních kvasnic je celá kompozice obohacena o další množství bílkovin a kalorií a pokrm získá zvýrazněnou chuť jako po posypání parmazánem.
Věděl jsi?
Červená čočka je výživná luštěnina, která je bohatá na bílkoviny, vlákninu, železo, hořčík a vitamíny skupiny B. Díky vysokému obsahu vlákniny podporuje zdravé trávení a přispívá k regulaci hladiny cukru v krvi. Bílkoviny zase napomáhají regeneraci svalů a udržují dlouhotrvající pocit sytosti.
Tofu se vyrábí z mléka sójových bobů. Mléko se ve výrobě srazí a tyto sraženiny se poté lisují do bloků. Sójové boby jsou luštěniny pocházející z Asie, které jsou velmi výživné. Jsou bohaté na bílkoviny, esenciální aminokyseliny, vlákninu, vitamíny skupiny B a minerály jako železo, vápník a hořčík. Obsahují také zdravé tuky a izoflavony, což jsou přírodní sloučeniny s antioxidačními účinky, které mohou podporovat hormonální rovnováhu.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké - jen 30 % původní váhy
✅ Vakuově balené / skladné - ze sáčku byl odčerpán vzduch
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení

Složení
bezlepkové těstoviny 43% (kukuřičná mouka), rajčatová pasta 25,5%, tofu 11% (sójové boby, voda), červená čočka 4,5%, cibule, mrkev, rajčatový koncentrát, sójový produkt (sójový nápoj, bakteriální kultury), sušená rajčata, bezlepková sójová omáčka (sójové boby, voda, sůl, cukr), petrželová nať, neaktivní droždí, česnek, kokosový olej, sůl, sušený medvědí česnek, koření, bylinky.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | ||
| 100 g | Porce 107 g | Porce 153 g | |
| Energetická hodnota | 1577 kJ | 1687 kJ | 2413 kJ |
| 373 kcal | 399 kcal | 571 kcal | |
| Tuky (g) | 2,7 | 2,9 | 4,2 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 1,1 | 1,2 | 1,7 |
| Sacharidy (g) | 74,3 | 79,5 | 113,6 |
| z toho Cukry (g) | 10 | 10,6 | 15,2 |
| Vláknina (g) | 8,7 | 9,3 | 13,3 |
| Bílkoviny (g) | 17,2 | 18,4 | 26,3 |
| Sůl (g) | 2,3 | 2,5 | 3,5 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 107 g v dehydrovaném stavu / 350 g po rehydrataci (hotové jídlo)
- Velká: 153 g v dehydrovaném stavu / 500 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnější, zadní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: Lyommy Miłosz Kubiak
Adresa: Wiosny Ludów 2, 62-330 Nekla, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyommy včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyommy - cestovní jídlo nové kvality.
Parametry
| Výrobce | Lyommy |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | Vegan |
| Hlavní ingredience | Tofu |
| Příloha | Těstovina |
| Typ kuchyně | Italská a Středomořská |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| 🥛 Alergen laktóza | Bez laktózy |
| Velikost porce | Standardní, Velká |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.










































