Lyofood Vepřový guláš s bílými fazolemi a bramborami
Váha dehydrované porce: 80g
Váha porce po rehydrataci: 500g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 30.4.2030
Guláš z vepřového masa s bílými sladkými fazolemi, zeleninou a bramborami. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Vepřový guláš s fazolemi a bramborami (Goulash) od polského výrobce Lyofood.
- inspirováno tradičním pokrm maďarské kuchyně
Křehké kostky vepřového masa pomalu vařené s rajčatovým protlakem a směsí zeleniny jako bílé sladké fazole, mrkev, cibule, kořenová petržel a červená paprika, doplněné o brambory.
Věděl jsi?
Bílé sladké fazole jsou velké, oválné fazole s krémově bílou dužinou a jemnou, masitou chutí. Jsou bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny, vitamínů skupiny B a minerálů, jako je železo a hořčík. Podporují zdravé trávení, pomáhají udržovat stabilní hladinu cukru v krvi a přispívají k budování svalové hmoty. Díky obsahu antioxidantů chrání buňky před poškozením a podporují celkové zdraví.
Kořenová petržel je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a antioxidantů. Obsahuje vitamíny C, K a skupiny B, stejně jako draslík, železo a vlákninu. Podporuje zdraví kostí, posiluje imunitní systém a díky vláknině přispívá ke zdravému trávení. Je také známá svými protizánětlivými účinky a může pomoci regulovat krevní tlak.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké a skladné - jen 16 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
vepřové maso (kostky) 24 %, brambory 19 %, červená paprika, fazole 7 %, mrkev, kořenová petržel, cibule, rajčatový protlak, pšeničná mouka, řepkový olej, sůl, koření (obsahuje celer).
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 80 g | |
| Energetická hodnota | 1572 kJ | 1258 kJ |
| 373 kcal | 299 kcal | |
| Tuky (g) | 7,3 | 5,8 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 1,3 | 1,1 |
| Sacharidy (g) | 36 | 29 |
| z toho Cukry (g) | 13 | 10 |
| Vláknina (g) | 11 | 9,2 |
| Bílkoviny (g) | 35 | 28 |
| Sůl (g) | 5 | 4 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 80 g v dehydrovaném stavu / 500 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.
Parametry
| Výrobce | Lyofood |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | S masem |
| Hlavní ingredience | Maso vepřové |
| Příloha | Brambor |
| Typ kuchyně | Česká a Středoevropská |
| 🥛 Alergen laktóza | Bez laktózy |
| Velikost porce | Velká |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.


















































