Lyofood Vepřové ragú se zeleninou a ječnými kroupami - Velikost porce: Velká
Váha dehydrované porce: 112g
Váha porce po rehydrataci: 500g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 31.7.2030
Dušené vepřové s ječnými kroupami a omáčkou z mrkve, hrášku, červené papriky a kořenové petržele. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Vepřové ragú se zeleninou a ječnými kroupami (Pork Stew) od polského výrobce Lyofood.
- sacharidy a bílkovinami nabitý pokrm - vytvořený tak, aby ti dodal spoustu energie
Jemné kousky dušeného vepřového masa a ječné kroupy v krémové omáčce se štědrou porcí zeleniny včetně mrkve, červené papriky, zeleného hrášku, kořenové petržele a cibule.
Věděl jsi?
Ječné kroupy (loupaná a leštěná zrna ječmene) jsou díky svému vysokému obsahu živin a vlákniny vysoce ceněnou potravinou. Obsahují vitamíny skupiny B, železo, zinek, hořčík a antioxidanty. Jsou bohatým zdrojem rozpustné i nerozpustné vlákniny, která má mnoho zdravotních benefitů. Ječmen také obsahuje lignany, které mají antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, přispívající k prevenci rakoviny a dalších chronických onemocnění.
Mrkev je bohatá na beta-karoten, který se v těle přeměňuje na vitamin A a podporuje zdravý zrak, imunitní systém a pokožku. Obsahuje vlákninu, která přispívá ke zdravému trávení, a také antioxidanty, jež chrání buňky před poškozením volnými radikály. Díky nízkému obsahu kalorií je ideální součástí vyvážené stravy.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké a skladné - jen 22 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
vepřové maso (kostky) 40 %, kroupy (ječmen) 26 %, hrášek 5 %, mrkev 5 %, kořenová petržel, cibule, červená paprika, pšeničná mouka, řepkový olej, koření (obsahuje celer), sůl.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | ||
| 100 g | Porce 83 g | Porce 112 g | |
| Energetická hodnota | 1680 kJ | 1394 kJ | 1882 kJ |
| 399 kcal | 331 kcal | 447 kcal | |
| Tuky (g) | 9,3 | 7,7 | 10 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 2,4 | 2 | 2,7 |
| Sacharidy (g) | 41 | 34 | 46 |
| z toho Cukry (g) | 4,2 | 3,5 | 4,7 |
| Vláknina (g) | 8,1 | 6,7 | 9 |
| Bílkoviny (g) | 34 | 28 | 38 |
| Sůl (g) | 3,4 | 2,8 | 3,8 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 83 g v dehydrovaném stavu / 370 g po rehydrataci (hotové jídlo)
- Velká: 112 g v dehydrovaném stavu / 500 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.
Parametry
| Výrobce | Lyofood |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | S masem |
| Hlavní ingredience | Maso vepřové |
| Příloha | Obilovina |
| Typ kuchyně | Česká a Středoevropská |
| 🥛 Alergen laktóza | Bez laktózy |
| Velikost porce | Standardní, Velká |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.


















































