Lyofood Penne s Boloňskou omáčkou a mletým masem - Velikost porce: Velká
Váha dehydrované porce: 128g
Váha porce po rehydrataci: 500g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 30.6.2030
Těstoviny bolognese připravené z tvrdé pšenice durum s mletým vepřovým a hovězím masem a smetanovou omáčkou z rajčat, cibule a mrkve. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Penne s boloňskou omáčkou a mletým masem alias Těstoviny bolognese (Penne alla Bolognese) od polského výrobce Lyofood.
- inspirováno tradičním italským receptem
Základem je pomalu vařená, hustá boloňská omáčka (ragù alla bolognese) z rajčat, cibule, mrkve a hrsti mletého vepřového a hovězího masa, zjemněná smetanou. K tomu italské těstoviny penne z tvrdé pšenice.
Věděl jsi?
Italské těstoviny penne mají krátký válcovitý tvar se zkosenými konci připomínajícími špičku pera (odtud název "penne", což v italštině znamená "pera"). Verze ze semolinové mouky z tvrdé pšenice durum má oproti klasickým těstovinám vyšší obsah bílkovin a vlákniny a nižší glykemický index. Je tak výživnější alternativou, která může být prospěšná pro udržení stabilní hladiny cukru v krvi a delší pocit sytosti.
Rajčata jsou bohatá na vitamíny C, K a draslík, které podporují imunitní systém, zdraví kostí a rovnováhu tekutin v těle. Obsahují lykopen, silný antioxidant, který pomáhá chránit buňky před poškozením a může snižovat riziko kardiovaskulárních onemocnění. Díky vláknině podporují zdravé trávení a jejich nízký obsah kalorií je činí ideálními pro vyváženou stravu.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké a skladné - jen 25 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
těstoviny penne (semolinová mouka z tvrdé pšenice durum) 42 %, rajčata 25 %, vepřové mleté maso 8 %, hovězí mleté maso 8 %, mrkev, cibule, rajčatový protlak, pšeničná mouka, smetana, koření, řepkový olej, sůl.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | ||
| 100 g | Porce 95 g | Porce 128 g | |
| Energetická hodnota | 1771 kJ | 1682 kJ | 2267 kJ |
| 421 kcal | 400 kcal | 538 kcal | |
| Tuky (g) | 11 | 11 | 15 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 3,1 | 2,9 | 3,9 |
| Sacharidy (g) | 53 | 50 | 67 |
| z toho Cukry (g) | 6,5 | 6,2 | 8,4 |
| Vláknina (g) | 5,1 | 4,8 | 6,5 |
| Bílkoviny (g) | 24 | 23 | 31 |
| Sůl (g) | 2 | 1,9 | 2,6 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 95 g v dehydrovaném stavu / 370 g po rehydrataci (hotové jídlo)
- Velká: 128 g v dehydrovaném stavu / 500 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.
Parametry
| Výrobce | Lyofood |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | S masem |
| Hlavní ingredience | Maso hovězí, Maso vepřové |
| Příloha | Těstovina |
| Typ kuchyně | Italská a Středomořská |
| Velikost porce | Standardní, Velká |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.


















































