Lyofood Kroupovo-čočkové rizoto se zeleninou a avokádem

Váha dehydrované porce: 128g
Váha porce po rehydrataci: 500g

Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 31.3.2029

249 Kč 49,80 Kč/100g
Skladem - Expedujeme ihned
ks
(8 ks na skladě)

Krupoto z ječných krup a zelené čočky s červenou paprikou, pórkem, dýňovými semínky a avokádovou pěnou. Více

Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Kroupovo-čočkové rizoto se zeleninou a avokádem (Barley-Lentils Risotto) od polského výrobce Lyofood.

  • moderní variace rizota - místo rýže jsou použity ječné kroupy
  • fakticky se nejedná o rizoto, ale krupoto

Hustá a krémová kombinace ječných krup a zelené čočky ve spojení s červenou paprikou, pórkem, dýňovými semínky a avokádovou pěnou, zvýrazněná citronovou šťávou.

Věděl jsi?

Ječné kroupy (loupaná a leštěná zrna ječmene) jsou díky svému vysokému obsahu živin a vlákniny vysoce ceněnou potravinou. Obsahují vitamíny skupiny B, železo, zinek, hořčík a antioxidanty. Jsou bohatým zdrojem rozpustné i nerozpustné vlákniny, která má mnoho zdravotních benefitů. Ječmen také obsahuje lignany, které mají antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, přispívající k prevenci rakoviny a dalších chronických onemocnění.

Avokádo je superpotravina plná zdravých tuků, vitamínů a minerálů. Obsahuje mononenasycené tuky, které přispívají ke zdraví srdce, snižují hladinu špatného cholesterolu a podporují dobrý cholesterol. Je bohaté na vitamíny E, K, B6 a C, které podporují zdravou pokožku, imunitu a správné fungování organismu. Draslík v avokádu pomáhá regulovat krevní tlak a udržovat zdravé svaly a nervy. Díky vysokému obsahu vlákniny podporuje trávení a dlouhodobý pocit sytosti, antioxidanty pak chrání buňky před poškozením.

Základní benefity

✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)

✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu

Ultralehké a skladné - jen 25 % původní váhy

✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené

Výživné - bez ztráty nutričních hodnot

✅ Trvanlivost 4 roky

✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení

Všechny výhody LYO jídel

Složení

červená paprika 41 %, kroupy (ječmen) 20 %, zelená čočka 14 %, pórek, avokádo 4 %, dýňová semínka, petržel, olivový olej, citronová šťáva, sůl, koření.

Alergeny jsou vyznačeny tučně

Nutriční hodnoty

Výživové údaje Dehydrovaný produkt
100 g Porce 128 g
Energetická hodnota 1724 kJ 2207 kJ
411 kcal 526 kcal
Tuky (g) 12 16
z toho Nasycené tuky (g) 2,3 3,0
Sacharidy (g) 52 67
z toho Cukry (g) 7 8,9
Vláknina (g) 14 17
Bílkoviny (g) 15 20
Sůl (g) 1,5 1,9

Trvanlivost

4 roky od data výroby

Velikost porce

  • Standardní: 128 g v dehydrovaném stavu / 500 g po rehydrataci (hotové jídlo)

Základní způsob přípravy

  1. odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
  2. otevři sáček
  3. odstraň absorbér vlhkosti
  4. přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
  5. důkladně promíchej obsah sáčku
  6. uzavři sáček a počkej 10 minut
  7. otevři sáček a opět promíchej
  8. jídlo je připraveno ke konzumaci

Všechny způsoby přípravy

O výrobci

Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko

Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.

Parametry

Výrobce Lyofood
Metoda konzervace Sušené mrazem (LYO)
Druh chodu Hlavní chod
Dieta Vegan
Hlavní ingredience Obilovina, Luštěnina
Příloha Zelenina
Typ kuchyně Česká a Středoevropská
🥛 Alergen laktóza Bez laktózy
Velikost porce Velká

Bezpečnost

Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.

Alternativní produkty10

Naposledy sis prohlížel1