Lyofood Krémová rajčatovo-papriková polévka s rýží
Váha dehydrované porce: 60g
Váha porce po rehydrataci: 370g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 31.7.2030
Krémová polévka z pečených rajčat a pečených červených paprik s rýží a smetanou. Více
Lyofilizovaná (mrazem sušená), dehydrovaná polévka Krémová rajčatovo-papriková polévka s rýží (Creamy Tomato & Pepper Soup) od polského výrobce Lyofood.
Račata pečená spolu s červenými paprikami, následně uvařená a doplněná o hrst bílé rýže, zjemněná zakysanou smetanou.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké a skladné - jen 16 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
rajčatová dužina (rajčata, rajčatová šťáva) 30 %, rýže 26 %, červená paprika 15 %, zakysaná smetana, cibule, rajčatový protlak 8 %, sůl, cukr, koření.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 60 g | |
| Energetická hodnota | 1654 kJ | 992 kJ |
| 393 kcal | 236 kcal | |
| Tuky (g) | 11 | 6,7 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 7,4 | 4,4 |
| Sacharidy (g) | 58 | 35 |
| z toho Cukry (g) | 22 | 13 |
| Vláknina (g) | 9,1 | 5,5 |
| Bílkoviny (g) | 10 | 6,2 |
| Sůl (g) | 2,5 | 1,5 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 60 g v dehydrovaném stavu / 370 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.
Parametry
| Výrobce | Lyofood |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Polévka |
| Dieta | Vegetarián |
| Hlavní ingredience | Zelenina |
| Přísady | Rýže |
| Typ kuchyně | Italská a Středomořská |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| Velikost porce | Standardní |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.

































