Lyofood Krémová pórkovo-cibulová polévka s cizrnou a sýrem
Váha dehydrované porce: 60g
Váha porce po rehydrataci: 370g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 31.3.2030
Krémová polévka z pórku a cibule s cizrnou, bramborem, sýrem Pecorino Romano, smetanou a pažitkou. Více
Lyofilizovaná (mrazem sušená), dehydrovaná polévka Krémová pórkovo-cibulová polévka s cizrnou a sýrem (Creamy Leek & Onion Soup) od polského výrobce Lyofood.
Výrazná chuť pórku a cibule doplněná o hrst cizrny, brambory, plátky sýra Pecorino Romano a pažitku, zjemněná zakysanou smetanou.
Věděl jsi?
Pecorino Romano je italský tvrdý sýr vyrobený z ovčího mléka. Je to jeden z nejstarších sýrů na světě, původem z oblasti Říma (odtud název "Romano"). Má výraznou, pikantní chuť, která se zintenzivňuje s dobou zrání. Má chráněné označení původu, což znamená, že musí být vyroben pouze v určitých oblastech Itálie podle tradičních metod.
Cizrna je výživově bohatá luštěnina, která prospívá zdraví díky vysokému obsahu bílkovin, vlákniny a důležitých minerálů, jako je železo, hořčík a zinek. Pomáhá podporovat trávení, díky vláknině přispívá ke zdraví střev a udržování stabilní hladiny cukru v krvi. Pravidelná konzumace cizrny může pomoci snižovat hladinu špatného cholesterolu a přispívá ke zdraví srdce. Navíc obsahuje antioxidanty, které chrání buňky před poškozením volnými radikály.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké a skladné - jen 16 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
cibule 21 %, pórek 21 %, cizrna 14 %, brambory, sýr Pecorino Romano (chráněné označení původu) 7 %, zakysaná smetana, pažitka, koření (obsahuje celer ), sůl.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 60 g | |
| Energetická hodnota | 1743 kJ | 1046 kJ |
| 417 kcal | 250 kcal | |
| Tuky (g) | 18 | 11 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 11 | 6,8 |
| Sacharidy (g) | 37 | 22 |
| z toho Cukry (g) | 13 | 7,8 |
| Vláknina (g) | 12 | 7,4 |
| Bílkoviny (g) | 20 | 12 |
| Sůl (g) | 5,8 | 3,5 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 60 g v dehydrovaném stavu / 370 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.
Parametry
| Výrobce | Lyofood |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Polévka |
| Dieta | Vegetarián |
| Hlavní ingredience | Zelenina |
| Přísady | Luštěnina |
| Typ kuchyně | Italská a Středomořská |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| Velikost porce | Standardní |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.

































