Lyofood Krémová houbová polévka s gorgonzolou a těstovinami
Váha dehydrované porce: 65g
Váha porce po rehydrataci: 370g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 30.6.2030
Krémová polévka z žampiónů a hub s těstovinami z tvrdé pšenice durum, italským sýrem Gorgonzola s modrou plísní a smetanou. Více
Lyofilizovaná (mrazem sušená), dehydrovaná polévka Krémová houbová polévka s gorgonzolou a těstovinami (Creamy Mushroom Soup) od polského výrobce Lyofood.
Převážně žampionová polévka doplněná o těstoviny ze semolinové mouky, dochucená mrkví a petrželovou natí, zjemněná zakysanou smetanou. Vše pak podtrhuje aromatický italský sýr Gorgonzola s modrou plísní.
Věděl jsi?
Těstoviny ze semolinové mouky z tvrdé pšenice durum mají oproti klasickým těstovinám vyšší obsah bílkovin a vlákniny a nižší glykemický index. Jsou tak výživnější alternativou, která může být prospěšná pro udržení stabilní hladiny cukru v krvi a delší pocit sytosti.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké a skladné - jen 17 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
těstoviny (semolinová mouka z tvrdé pšenice durum) 31 %, žampiony 24 %, cibule, houby 7 %, mrkev, zakysaná smetana, sušené houby 3 %, sýr Gorgonzola (chráněné označení původu) 3 %, petrželová nať, sůl.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 65 g | |
| Energetická hodnota | 1691 kJ | 1099 kJ |
| 402 kcal | 261 kcal | |
| Tuky (g) | 11 | 7,3 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 7,1 | 4,6 |
| Sacharidy (g) | 13 | 8,4 |
| z toho Cukry (g) | 13 | 8,4 |
| Vláknina (g) | 9,5 | 6,2 |
| Bílkoviny (g) | 19 | 12 |
| Sůl (g) | 3,2 | 2,1 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 65 g v dehydrovaném stavu / 370 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.
Parametry
| Výrobce | Lyofood |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Polévka |
| Dieta | Vegetarián |
| Hlavní ingredience | Houby |
| Přísady | Těstovina |
| Typ kuchyně | Italská a Středomořská |
| Velikost porce | Standardní |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.

































