Lyofood Kokosová jáhlová kaše s malinami a arónií
Váha dehydrované porce: 77g
Váha porce po rehydrataci: 300g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 30.6.2027
Jáhlová kaše s kokosovým mlékem, malinami, aroniovým práškem a agávovým sirupem. Více
Lyofilizovaná (mrazem sušená), dehydrovaná snídaně Kokosová jáhlová kaše s malinami a arónií (Raspberry Millet Porridge) od polského výrobce Lyofood.
Jáhly vařené v kokosovém mléce v kombinaci s malinovou drobenkou a práškem z arónie (bobule černého jeřábu), slazené agávovým sirupem.
Věděl jsi?
Jáhly (loupaná zrna obiloviny proso) mají několik zdravotních výhod. Jsou přirozeně bezlepkové, bohaté na vlákninu a obsahují řadu důležitých vitamínů a minerálů, jako jsou vitamíny skupiny B, železo, hořčík, fosfor a draslík. Dále jáhly obsahují antioxidanty, mají nízký glykemický index, a díky obsahu hořčíku a draslíku podporují zdraví srdce.
100% Organické (BIO) ingredience
Výrobek obsahuje pouze organické ingredience - jsou pěstovány a zpracovávány bez použití syntetických pesticidů, herbicidů, geneticky modifikovaných organismů (GMO) nebo umělých hnojiv. Zemědělci, kteří pěstují organické plodiny, využívají přírodní metody, jako je kompostování, rotační pěstování plodin a biologická kontrola škůdců, aby udrželi půdu zdravou a zlepšili její kvalitu.
Produkty označené jako "organické" musí splňovat specifické normy a certifikační požadavky. Tyto normy zajišťují, že suroviny byly pěstovány a zpracovány v souladu s ekologickými postupy.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké a skladné - jen 25 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 2 roky
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
jáhly* 71 %, kokosové mléko* 19 %, agávový sirup*, malinová drobenka* 3 %, aronia prášek* 1 %, cukr*.
*produkt ekologického zemědělství
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 77 g | |
| Energetická hodnota | 1861 kJ | 1433 kJ |
| 443 kcal | 341 kcal | |
| Tuky (g) | 14 | 11 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 11 | 8,1 |
| Sacharidy (g) | 67 | 52 |
| z toho Cukry (g) | 19 | 14 |
| Vláknina (g) | 7,7 | 5,9 |
| Bílkoviny (g) | 8,6 | 6,6 |
| Sůl (g) | 0,03 | 0,02 |
Trvanlivost
2 roky od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 77 g v dehydrovaném stavu / 300 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.
Parametry
| Výrobce | Lyofood |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Snídaně |
| Dieta | Vegan |
| Verze jídla | Na sladko |
| Hlavní ingredience | Obilovina |
| Přísady | Ovoce |
| Typ kuchyně | Mix |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| 🥛 Alergen laktóza | Bez laktózy |
| 🥜 Alergen ořech | Bez ořechů |
| 100% BIO ingredience | Ano |
| Velikost porce | Standardní |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.












































