Lyofood Crema Catalana (puding s pomerančovou kůrou a skořicí)
Váha dehydrované porce: 65g
Váha porce po rehydrataci: 200g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 31.7.2028
Krémový španělský puding z vaječných žloutků a mléka, s pomerančovou kůrou a skořicí. Více
Lyofilizovaný (mrazem sušený), dehydrovaný dezert Crema Catalana od polského výrobce Lyofood.
- tradiční španělský recept z Katalánska
- hladká a krémová konzistence
- vhodné také jako skvělá snídaně do vysokých nadmořských výšek
Puding z vaječných žloutků a mléka, provoněný pomerančovou kůrou a aromatickou skořicí.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké a skladné - jen 32 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 3 roky
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
mléko 78 %, vaječný žloutek 11 %, cukr, bramborový škrob, pomerančová kůra 1,5 %, skořice.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 65 g | |
| Energetická hodnota | 1993 kJ | 1296 kJ |
| 475 kcal | 309 kcal | |
| Tuky (g) | 21 | 14 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 11 | 7 |
| Sacharidy (g) | 53 | 34 |
| z toho Cukry (g) | 43 | 28 |
| Vláknina (g) | 2,4 | 1,6 |
| Bílkoviny (g) | 17 | 11 |
| Sůl (g) | 0,48 | 0,31 |
Trvanlivost
3 roky od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 65 g v dehydrovaném stavu / 200 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 2 minuty
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.
Parametry
| Výrobce | Lyofood |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Dezert |
| Dieta | Vegetarián |
| Hlavní ingredience | Vejce |
| Typ kuchyně | Italská a Středomořská |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| Velikost porce | Standardní |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.



























