Lyofood Bigos (kysané zelí s masem, houbami a švestkami)
Váha dehydrované porce: 53g
Váha porce po rehydrataci: 500g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 30.4.2030
Kysané bílé zelí s vepřovým a kuřecím masem, žampiony a sušenými švestkami, klasický pokrm polské kuchyně. Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Bigos alias kysané zelí s masem, houbami a švestkami od polského výrobce Lyofood.
- tradiční pokrm polské kuchyně - tzv. "polský guláš"
Kombinace kysaného bílého zelí s vepřovým a kuřecím masem, houbami (převážně žampiony) a sušenými švestkami.
Věděl jsi?
Kysané bílé zelí se často považuje za superpotravinu s řadou zdravotních benefitů. Obsahuje vysoké množství vitamínu C, který podporuje imunitu, a vitamíny skupiny B, přispívající ke zdravému nervovému systému. Díky obsahu probiotik podporuje zdraví střev, správné trávení a rovnováhu střevní mikroflóry. Kysané zelí je také bohaté na vlákninu, která napomáhá trávení a udržuje pocit sytosti. Pravidelná konzumace navíc přispívá ke snížení zánětů v těle a k celkovému posílení organismu.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké a skladné - jen 10 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
kysané zelí (bílé zelí, mrkev, sůl) 59 %, vepřové maso (kostky) 18 %, žampiony 8 %, kuřecí prsní řízek (kostky) 6 %, rajčatový protlak, cibule, koření (obsahuje celer), sušené švestky 1 %, řepkový olej, sušené hřiby 0,3 %, sůl, cukr.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 53 g | |
| Energetická hodnota | 1351 kJ | 716 kJ |
| 322 kcal | 171 kcal | |
| Tuky (g) | 6 | 3,2 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 1,8 | 1 |
| Sacharidy (g) | 17 | 9,2 |
| z toho Cukry (g) | 5,3 | 2,8 |
| Vláknina (g) | 18 | 9,5 |
| Bílkoviny (g) | 41 | 22 |
| Sůl (g) | 7,7 | 4,1 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 53 g v dehydrovaném stavu / 500 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.
Parametry
| Výrobce | Lyofood |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | S masem |
| Hlavní ingredience | Maso kuřecí, Maso vepřové |
| Příloha | Zelenina |
| Typ kuchyně | Česká a Středoevropská |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| 🥛 Alergen laktóza | Bez laktózy |
| Velikost porce | Velká |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.


















































