Lyofood Apple Crumble (pečená jablka s drobenkou)
Váha dehydrované porce: 70g
Váha porce po rehydrataci: 140g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 31.3.2028
Sladká pečená jablka s křupavou drobenkou z pšeničné mouky a másla, dochucená skořicí. Více
Lyofilizovaný (mrazem sušený), dehydrovaný dezert Apple Crumble od polského výrobce Lyofood.
- inspirováno tradičním dezertem z Velké Británie
- vznikl během 2. světové války jako jednodušší alternativa k ovocným koláčům
Sladká jablka pečená se skořicí a pokrytá křupavou drobenkou.
Tip: při přípravě použij méně vody, abys získal dokonale křupavou konzistenci.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké a skladné - jen 50 % původní váhy
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 3 roky
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
pšeničná mouka 39 %, máslo 29 %, cukr, jablko 13 %, skořice.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 70 g | |
| Energetická hodnota | 2143 kJ | 1500 kJ |
| 512 kcal | 358 kcal | |
| Tuky (g) | 25 | 18 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 17 | 12 |
| Sacharidy (g) | 65 | 45 |
| z toho Cukry (g) | 36 | 25 |
| Vláknina (g) | 2,6 | 1,8 |
| Bílkoviny (g) | 5,3 | 3,7 |
| Sůl (g) | 0,46 | 0,32 |
Trvanlivost
3 roky od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 70 g v dehydrovaném stavu / 140 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- odstraň absorbér vlhkosti
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 2 minuty
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: LYOFOOD Sp. z o.o.
Adresa: ul. Zagnańska 97A, 25-558 Kielce, Polsko
Vše o výrobci a jídlech Lyofood včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Lyofood - jídlo co dobylo vesmír.
Parametry
| Výrobce | Lyofood |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Dezert |
| Dieta | Vegetarián |
| Hlavní ingredience | Ovoce |
| Typ kuchyně | Česká a Středoevropská |
| Velikost porce | Standardní |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.



























