Drip it Káva mletá ve filtru Brazil Minas Gerais (1x filtr 10g)
Z tohoto jednoho filtru připravíš 150 - 200ml kávy
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 11.9.2026
Hořká arabica z Brazílie s chutí hořké čokolády a lískových oříšků, bez kyselosti. Více
Mletá káva ve filtru Brazil Minas Gerais od českého výrobce Drip it.
- v chuti dominuje hořkost v podobě hořké čokolády s lískovými oříšky
- výrazná chuť bez kyselosti
Trvanlivost
Káva putuje z mlýnku rovnou do vzduchotěsných filtrů naplněných dusíkem, což znamená:
- je chráněna před světlem a vlhkostí
- neoxiduje
- vydrží čerstvá a chutná až 1 rok
Obsah dodávky
Cena je uvedena za 1x filtr (1 kus), který:
- obsahuje 10 g mleté kávy
- slouží pro jednorázovou přípravu jednoho šálku nápoje o objemu 150 - 200 ml
Méně vody znamená intenzivnější chuť - doporučujeme 175 ml.
Pokud si chceš vychutnat 5 šálků kávy, kup si 5 filtrů.
Odkud pochází
Z farem družstva COOMAP, které ve státě Minas Gerais v Brazílii sdružuje 670 pěstitelů. Družstvo se zapojuje do různých sociálních a environmentálních projektů. Podporuje například domov pro seniory São Vicente de Paulo, který se stará o 65 klientů, nebo obstarává dodávku osiv a hnojiv do komunitní zeleninové zahrady. Zeleninu zde pěstují děti v rámci mimoškolních aktivit. Projekt má vzdělávací charakter, děti se učí respektu k životnímu prostředí a úctě k ostatním.
Způsob přípravy
- nakypři kávu ve filtru - filtr chytni za ouška a párkrát s ním zatřes. Voda pak bude filtrem rovnoměrně protékat
- otevři filtr s kávou - utrhni horní část filtru podél nápisu "Open"
- pomocí oušek zavěs filtr na hrnek
- zalij horkou vodou 92 - 94 °C - po dosažení varu nechej vodu minutu odstát
Nepoužívej vroucí vodu - kávu bys spálil a ta by nepříjemně zhořkla.
O výrobci
Firma: Drip it s.r.o.
Adresa: Petrská 1216/19, 110 00 Praha 1 - Nové Město, Česká republika
Parametry
| Výrobce | Drip it |
|---|---|
| Hmotnost | 10 g |
| Typ kávy | Arabica |
| Kofein | S kofeinem |
| Chuť | Hořká |
| Chuťový profil | Čokoládový + Oříškový |
| Charakteristika | Lískový oříšek, Tmavá čokoláda |
| Acidita (kyselost) | Nulová |
| Stupeň pražení | Tmavý |
| Země původu | Brazílie |
| Region | Minas Gerais |
| Pěstitelé | Družstvo COOMAP |


























