Adventure Menu Rýžová kaše s malinami, švestkami a skořicí
Váha dehydrované porce: 89g
Váha porce po rehydrataci: 300g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 10.9.2030
Krémová rýže arborio vařená na sladko v polotučném mléku se švestkami a malinami. Více
Lyofilizovaná (mrazem sušená), dehydrovaná snídaně Rýžová kaše s malinami, švestkami a skořicí (Rice porridge with raspberries, plums and cinnamon) od českého výrobce Adventure Menu.
Krémová rýže arborio vařená v polotučném mléku s poctivou porcí švestek a malin, zjemněná máslem, slazená jen javorovým sirupem a dochucená skořicí.
Věděl jsi?
Rýže Arborio je italská krátkozrnná rýže se schopností absorbovat tekutiny a vytvořit krémovou texturu, což ji činí ideální pro přípravu rizota. Obsahuje komplexní sacharidy, které poskytují dlouhodobou energii, a malé množství bílkovin. Díky nízkému obsahu tuku a obsahu vlákniny podporuje zdravé trávení a je lehce stravitelná.
Javorový sirup je přírodní sladidlo získávané z mízy javorových stromů, převážně v Severní Americe. Má výraznou karamelovou chuť a obsahuje minerály jako zinek a mangan, které podporují imunitu a zdraví kostí. Je bohatý na antioxidanty, které pomáhají chránit tělo před oxidačním stresem. Je oblíbenou alternativou rafinovaného cukru díky své přírodnosti a nižšímu glykemickému indexu.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké - jen 30 % původní váhy
✅ Vakuově balené / skladné - ze sáčku byl odčerpán vzduch
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
mléko polotučné, rýže arborio 13 %, máslo, javorový sirup, švestky 7,8 %, maliny 4,2 %, skořice mletá 1,1 %, sůl
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | |
| 100 g | Porce 89 g | |
| Energetická hodnota | 1780 kJ | 1584 kJ |
| 426 kcal | 379 kcal | |
| Tuky (g) | 12 | 11 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 7,6 | 6,8 |
| Sacharidy (g) | 64 | 57 |
| z toho Cukry (g) | 26 | 23 |
| Bílkoviny (g) | 14 | 12 |
| Sůl (g) | 0,8 | 0,7 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 89 g v dehydrovaném stavu / 300 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: Adventure Menu s.r.o.
Adresa: Koubkova 399/10, 120 00 Praha 2, Česká republika
Vše o výrobci a jídlech Adventure Menu včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Adventure Menu - cestovní jídla pro každou příležitost.
Parametry
| Výrobce | Adventure Menu |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Snídaně |
| Dieta | Vegetarián |
| Verze jídla | Na sladko |
| Hlavní ingredience | Rýže |
| Přísady | Ovoce |
| Typ kuchyně | Česká a Středoevropská |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| 🥜 Alergen ořech | Bez ořechů |
| Velikost porce | Standardní |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.






































