Adventure Menu Krémové rizoto s chřestem a brokolicí - Velikost porce: Velká
Váha dehydrované porce: 158g
Váha porce po rehydrataci: 600g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 6.8.2030
Krémové italské rizoto z rýže Arborio s chřestem, brokolicí, bílým vínem a veganským "parmazánem". Více
Lyofilizované (mrazem sušené), dehydrované jídlo Krémové rizoto s chřestem a brokolicí (Creamy risotto with asparagus and broccoli) od českého výrobce Adventure Menu.
- inspirováno italskou kuchyní
Rýže Arborio vařená v zeleninovém vývaru s čerstvým chřestem a brokolicí, podlitá bílým vínem. A nakonec perlička, veganský "parmezán", aneb namleté kešu ořechy s BIO lahůdkovým droždím.
Věděl jsi?
Rýže Arborio je italská krátkozrnná rýže se schopností absorbovat tekutiny a vytvořit krémovou texturu, což ji činí ideální pro přípravu rizota. Obsahuje komplexní sacharidy, které poskytují dlouhodobou energii, a malé množství bílkovin. Díky nízkému obsahu tuku a obsahu vlákniny podporuje zdravé trávení a je lehce stravitelná.
Chřest je bohatý na vitamíny, jako je vitamín K pro zdravé kosti, vitamín C na podporu imunity a kyselina listová, která je důležitá pro správnou funkci buněk. Obsahuje také antioxidanty, jež pomáhají chránit tělo před volnými radikály. Díky vysokému obsahu vlákniny podporuje zdravé trávení a přispívá k pocitu sytosti. Navíc má močopudné vlastnosti, které mohou podpořit zdraví ledvin.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké - jen 26 % původní váhy
✅ Vakuově balené / skladné - ze sáčku byl odčerpán vzduch
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
rýže Arborio 33 %, zeleninový vývar (voda, mrkev, petržel, pastiňák, celer), chřest 12 %, brokolice 10 %, červená paprika, šalotka, bílé víno, kešu ořechy, olivový olej, lahůdkové droždí (sušené kvasnice, sladový extrakt), česnek sušený, sůl, pepř.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | ||
| 100 g | Porce 105 g | Porce 158 g | |
| Energetická hodnota | 1652 kJ | 1735 kJ | 2623 kJ |
| 395 kcal | 415 kcal | 629 kcal | |
| Tuky (g) | 5,9 | 6,2 | 9,3 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 1,2 | 1,2 | 1,9 |
| Sacharidy (g) | 75 | 79 | 119 |
| z toho Cukry (g) | 2,4 | 2,6 | 3,8 |
| Bílkoviny (g) | 8,8 | 9,3 | 14 |
| Sůl (g) | 2,3 | 2,4 | 3,6 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 105 g v dehydrovaném stavu / 400 g po rehydrataci (hotové jídlo)
- Velká: 158 g v dehydrovaném stavu / 600 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: Adventure Menu s.r.o.
Adresa: Koubkova 399/10, 120 00 Praha 2, Česká republika
Vše o výrobci a jídlech Adventure Menu včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Adventure Menu - cestovní jídla pro každou příležitost.
Parametry
| Výrobce | Adventure Menu |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Hlavní chod |
| Dieta | Vegan |
| Hlavní ingredience | Zelenina |
| Příloha | Rýže |
| Typ kuchyně | Italská a Středomořská |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| 🥛 Alergen laktóza | Bez laktózy |
| Velikost porce | Standardní, Velká |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.




































