Adventure Menu Gulášová polévka - Velikost porce: Standardní
Váha dehydrované porce: 65g
Váha porce po rehydrataci: 350g
Aktuálně expedujeme s min. trvanlivostí do 29.9.2030
Tradiční česká gulášovka z hovězího masa s bramborami na hovězím vývaru s česnekem a sladkou paprikou. Více
Lyofilizovaná (mrazem sušená), dehydrovaná polévka Gulášová polévka (Goulash soup) od českého výrobce Adventure Menu.
Klasika všech českých klasik. Hustá poctivá gulášovka z hovězího masa s bramborami, ve které "skoro" stojí lžíce. Spolehlivě zahřeje v jakékoli zimě, kdekoli na světě.
Věděl jsi?
Hovězí maso je bohaté na kvalitní bílkoviny, které podporují svalový růst a regeneraci. Obsahuje železo, které je klíčové pro tvorbu červených krvinek a prevenci anémie, stejně jako zinek, jenž posiluje imunitní systém. Je také zdrojem vitamínů skupiny B, zejména B12, které přispívají k metabolismu, funkci nervové soustavy a tvorbě energie.
Česnek je jakožto přírodní superpotravina ceněn pro své silné antioxidační a protizánětlivé účinky díky sloučeninám, jako je allicin. Podporuje imunitní systém, snižuje riziko infekcí a může pomoci regulovat krevní tlak a hladinu cholesterolu. Obsahuje také vitamíny C a B6, mangan a selen, které přispívají ke zdraví kostí, metabolismu a tvorbě energie.
Základní benefity
✅ Mrazem sušené jídlo - zbavené vody / lyofilizované (LYO)
✅ Snadná příprava - stačí přidat vodu
✅ Ultralehké - jen 18 % původní váhy
✅ Vakuově balené / skladné - ze sáčku byl odčerpán vzduch
✅ 100% přírodní a bez chemie - ručně vařené
✅ Výživné - bez ztráty nutričních hodnot
✅ Trvanlivost 5 let
✅ Skladování do 30 °C - nevyžaduje chlazení
Složení
hovězí vývar 21 %, brambory 21 %, hovězí zadní 15 %, cibule, řepkový olej, sladká paprika, česnek, mouka kukuřičná, mouka rýžová, sůl, pepř, majoránka, kmín.
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Nutriční hodnoty
| Výživové údaje | Dehydrovaný produkt | ||
| 100 g | Porce 65 g | Porce 98 g | |
| Energetická hodnota | 1994 kJ | 1296 kJ | 1954 kJ |
| 476 kcal | 309 kcal | 466 kcal | |
| Tuky (g) | 26 | 17 | 25 |
| z toho Nasycené tuky (g) | 6,9 | 4,5 | 6,8 |
| Sacharidy (g) | 37 | 24 | 36 |
| z toho Cukry (g) | 0,6 | 0,4 | 0,6 |
| Bílkoviny (g) | 21 | 14 | 21 |
| Sůl (g) | 4 | 2,6 | 3,9 |
Trvanlivost
5 let od data výroby
Velikost porce
- Standardní: 65 g v dehydrovaném stavu / 350 g po rehydrataci (hotové jídlo)
- Velká: 98 g v dehydrovaném stavu / 525 g po rehydrataci (hotové jídlo)
Základní způsob přípravy
- odtrhni vrchní část sáčku v místě výřezu
- otevři sáček
- přidej horkou vodu po úroveň rysky vyznačené na vnitřní straně sáčku
- důkladně promíchej obsah sáčku
- uzavři sáček a počkej 10 minut
- otevři sáček a opět promíchej
- jídlo je připraveno ke konzumaci
O výrobci
Firma: Adventure Menu s.r.o.
Adresa: Koubkova 399/10, 120 00 Praha 2, Česká republika
Vše o výrobci a jídlech Adventure Menu včetně naší ucelené nabídky najdeš na stránce Adventure Menu - cestovní jídla pro každou příležitost.
Parametry
| Výrobce | Adventure Menu |
|---|---|
| Metoda konzervace | Sušené mrazem (LYO) |
| Druh chodu | Polévka |
| Dieta | S masem |
| Hlavní ingredience | Maso hovězí |
| Přísady | Brambor |
| Typ kuchyně | Česká a Středoevropská |
| 🌾 Alergen lepek | Bez lepku |
| 🥛 Alergen laktóza | Bez laktózy |
| Velikost porce | Standardní, Velká |
Bezpečnost
Skladuj v uzavřeném, originálním balení při teplotě 1-30 °C. Při manipulaci s horkou vodou v rámci přípravy buď opatrný, hrozí riziko opaření. Po otevření sáčku s ohřátým jídlem bude ze sáčku vycházet horká pára. Potenciální alergeny jsou ve složení uvedeny tučně.
Články

Způsoby, jak připravit dehydrované jídlo
Jak správně připravit dehydrované, sušené porce jídla v různých podmínkách? Poznej všechny možné způsoby jejich opětovné rehydratace.

Výhody lyofilizované stravy
Zjisti, proč je lyofilizovaná strava tak skvělá a proč je ideálním společníkem na každé cestě - od kempování a horské túry až po expediční výpravy.

Co je lyofilizace a jak se jídlo suší
Objev fascinující technologii lyofilizace a výroby mrazem sušených potravin. Tato konzervační metoda udrží jídla čerstvá po dobu mnoha let.


























