LYO Dezert - Typ kuchyně - Česká a Středoevropská

Oslaď si den našimi LYO dezerty

Známe to všichni - po pořádném výkonu nebo během náročného dne v přírodě si zasloužíme zrelaxovat mysl i tělo.

A k takové pohodové chvilce zaručeně patří pořádná sladká odměna co nám:

  • zvedne morál
  • dá chuť pokračovat zase dále

A když si k ní dopřejeme výbornou kávu a výhled na krajinu, tak už nám ke štěstí nechybí nic.

dívka sedí ve stanu v přírodě, dívá se ven a přitom jí ze sáčku lyofilizovaný dezert výrobce Lyofood

Naše mrazem sušené (lyofilizované - LYO) dezerty:

  • jsou všechny vegetariánské
  • v batohu se ti zaručeně neroztopí
  • neobsahují vodu, takže je na zádech ani neucítíš

Více o LYO jídlech

Nutná příprava vs. Rovnou k jídlu

Všechny mrazem sušené dezerty Lyofood je třeba před konzumací rehydratovat, tedy přidat horkou vodou a počkat 2 minuty.

Oproti tomu všechy mrazem sušené dezerty Tactical Foodpack jsme označili štítkem Rovnou k jídlu, neboť:

  • před konzumací se nijak neupravují
  • jsou Ready to Eat - stačí je jen vybalit a sníst

žena stojí na louce a jí mrazem sušený dezert od Tactical Foodpack, který je připraven k okamžité konzumaci

Pokud by tě zajímala také další lyofilizovaná sladká jídla jako jsou ovesné, jáhlové či rýžové kaše a müsli, tak mrkni do kategorie LYO snídaně sušené mrazem.

No a pokud máš chuť na hotovou žemlovku s jablky a skořicí nebo hotový rýžový nákyp se švestkami, najdeš je v kategorii hotové MRE snídaně. Ty můžeš spořádat rovnou za studena nebo si je jen přihřát.

Autor textu

fotografie arnošta valacha, zakladatele horychuti, s vlastnoručním podpisem

Arnošt "Arny" Valach

Zakladatel HoryChuti a expediční alpinista

Psáno s vášní pro outdoor

Více o mě