Hotové MRE od Expres Menu
český výrobce sterilované cestovní stravy


| Hlavní ingredience | Luštěnina |
|---|---|
| Příloha | Zelenina |
| Velikost porce | Velká |
Expres Menu, firma rodiny Sogelových z Krkonoš, vznikla roku 1999 s jasným cílem: vyrábět kvalitní, zdravá a výhradně bezlepková jídla jako alternativu k poctivému domácímu vaření - tedy bez konzervantů a chemických látek.


Všechna jídla Expres Menu jsou vařena unikátní patentovanou metodou CTP (kontinuální tepelný proces) - od chvíle varu jejich teplota neklesne pod 70 °C.
Po uvaření se jídla nasáčkují do unikátního bariérového sáčku, který zajišťuje dokonalou ochranu proti poškození a znehodnocení vnitřního obsahu.
Sáček se skládá se ze 4 vrstev:
Následně se sáčky s jídlem konzervují sterilací - v tzv. parním autoklávu se šokově zahřejí na vysokou teplotu a poté rychle zchladí.

Výsledkem sterilace je trvanlivost jídel Expres Menu celých 10 let! Stačí je skladovat:
Jídla Expres Menu také získala certifikaci, že i při vystavení teplotě 40 °C přežijí bez úhony až 3 měsíce - ideální na cestování ve velkých vedrech.
Snadno - hermeticky uzavřený sáček se viditelně nafoukne.
Hotová jídla Expres Menu spadají do kategorie tzv. MRE (Meals, Ready-to-Eat) jídel - jsou připravena k přímé konzumaci bez dalších úprav.
Jídlo stačí ohřát přímo v sáčku (v hrnci, mikrovlnce, rychlovarné konvici apod.), ale chutná i za studena.

Vychutnat si ho můžeš i bez nádobí, rovnou ze sáčku, což oceníš zejména na cestách.

Tak se mrkni na jídlo sušené mrazem - je vhodné např. pro dlouhé treky a stačí ho jen zalít vodou.

Arnošt "Arny" Valach
Zakladatel HoryChuti a expediční alpinista
Psáno s vášní pro outdoor
odesíláme z vlastního skladu
nejpodrobnější filtry v ČR
ukazujeme jako jediní v ČR
umožňujeme jako jediní v ČR