Expres Menu - Hlavní ingredience - Maso hovězí

Buď vždy připraven s českými hotovkami Expres Menu

kvalita, která začíná u dodavatelů

Expres Menu, firma rodiny Sogelových z Krkonoš, vznikla roku 1999 s jasným cílem: vyrábět kvalitní, zdravá a výhradně bezlepková jídla jako alternativu k poctivému domácímu vaření - tedy bez konzervantů a chemických látek.

zakladatel firmy expres menu pan Sogel se synem a vnoučaty

  • pečlivě vybírá lokální dodavatele čerstvých surovin
  • nechává si vyrábět uzeniny od řezníků
  • na maso používá zdravější pečení v páře
  • nepoužívá dochucovadla a kořenící směsi
  • pro bezlepkové zahušťování používá vlastní směs kukuřičné a rýžové mouky

zakladatel firmy expres menu pan Sogel se synem ochutnávají jejich jídlo v kuchyni

Patentovaná technologie vaření a konzervace

Všechna jídla Expres Menu jsou vařena unikátní patentovanou metodou CTP (kontinuální tepelný proces) - od chvíle varu jejich teplota neklesne pod 70 °C.

Po uvaření se jídla nasáčkují do unikátního bariérového sáčku, který zajišťuje dokonalou ochranu proti poškození a znehodnocení vnitřního obsahu.

Sáček se skládá se ze 4 vrstev:

  1. vnitřní - je vyrobena z materiálu pro bezpečný styk s potravinami
  2. hliníková - chrání jídlo před světlem
  3. chrání před poškozením vrstvu hliníkovou
  4. vnější - zajišťuje stálobarevnost tisku

Následně se sáčky s jídlem konzervují sterilací - v tzv. parním autoklávu se šokově zahřejí na vysokou teplotu a poté rychle zchladí.

pohled na parní autokláv firmy expres menu

Dlouhá trvanlivost a teplotní odolnost

Výsledkem sterilace je trvanlivost jídel Expres Menu celých 10 let! Stačí je skladovat:

  • v suchu
  • při stabilní teplotě do 30 °C
  • mimo přímé sluneční světlo

Jídla Expres Menu také získala certifikaci, že i při vystavení teplotě 40 °C přežijí bez úhony až 3 měsíce - ideální na cestování ve velkých vedrech.

Jak poznám zkažené jídlo?

Snadno - hermeticky uzavřený sáček se viditelně nafoukne.

Rychlá příprava a snadná konzumace

Hotová jídla Expres Menu spadají do kategorie tzv. MRE (Meals, Ready-to-Eat) jídel - jsou připravena k přímé konzumaci bez dalších úprav.

Jídlo stačí ohřát přímo v sáčku (v hrnci, mikrovlnce, rychlovarné konvici apod.), ale chutná i za studena.

sáček se sterilovaným jídlem expres menu se ohřívá v hrnci s horkou vodou

Vychutnat si ho můžeš i bez nádobí, rovnou ze sáčku, což oceníš zejména na cestách.

muž jí hotové mre jídlo expres menu přímo ze sáčku

Kompletní nabídka MRE jídel

Hledáš spíše jídlo ultralehké a skladné?

Tak se mrkni na jídlo sušené mrazem - je vhodné např. pro dlouhé treky a stačí ho jen zalít vodou.

Autor textu

fotografie arnošta valacha, zakladatele horychuti, s vlastnoručním podpisem

Arnošt "Arny" Valach

Zakladatel HoryChuti a expediční alpinista

Psáno s vášní pro outdoor

Více o mě